De kracht van inspirerende vragen

Geplaatst op 23 maart, 2010 

Altijd leuk: een uitnodiging krijgen om mee te doen aan een interview voor een gastblog. Toen Karin Ramaker me vroeg of ik mee wilde doen aan een interview voor op haar blog zei ik meteen ‘Ja’. Niet veel later had ik de vragen in mijn mailbox.

Het waren niet zomaar vijf vragen die ze had bedacht maar vragen waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Vijf vragen die als kloddertjes waterverf in elkaar overlopen. Wat had zij bedacht:

 1. Wie ben je?
 2. Wat zoek je?
 3. Wat heb je gevonden?
 4. Waar blijf je?
 5. Waar ga jij heen?

Voor mij is een vraag inspirerend als deze iets nieuws in me naar boven haalt en extra inspirerend als deze, telkens als ik er opnieuw naar kijk, weer iets anders naar boven haalt.  Ik heb haar vragen zondag beantwoord en als ik dat vandaag opnieuw zou doen, waren de antwoorden weer anders geweest. Extra inspirerende vragen dus.

Nieuwsgierig? Mijn antwoorden op Karin’s vragen lees je hier: 5 prangende vragen

Wil je meer van Karin lezen, volg dan haar Blog of  Twitter.

Bewaard onder Gastblogs

Tags: ,

Reacties

5 Reacties to “De kracht van inspirerende vragen”

 1. karin r. on maart 23rd, 2010 10:27

  ik vind het super als iemand een goed gevoel krijgt bij vragen die ik stel. ik sprak laatst over ‘het vulkaan effect’ en daar bedoel ik mee het borrelen van iets in je buik dat je een heel goed en bruisend gevoel geeft waarmee je dan juist iets moet doen zodat het naar buiten kan treden en de ander er ook weer wat aan heeft. zo werkt dus een creatief en inspirerende weblog. denk ik. …

  nogmaals dank!

 2. Peter de Kock on maart 23rd, 2010 10:49

  Graag gedaan Karin, ik vond het leuk zo samen te werken. Ik begrijp nu precies wat je bedoelt met het vulkaan effect. Misschien een passende titel voor je boek? 🙂

 3. karin r. on maart 23rd, 2010 11:05

  @Peter: ja, zou ook nog kunnen! 🙂

 4. Jooper on maart 23rd, 2010 11:08

  Misschien leuk om jezelf over een jaar (of een maand, of een paar dagen) nog eens dezelfde vragen te stellen en die met dezelfde openheid en overtuiging te beantwoorden. Ben benieuwd hoe de antwoorden er dan uitzien, of je anders tegen deze vragen aankijkt en of je voortschrijdend inzicht meer kennis geeft of dat juist die kennis weer extra vragen oproept. Mooie open vragen trouwens, waardoor je ook de kans krijgt om open antwoorden te geven 🙂

 5. Peter de Kock on maart 23rd, 2010 11:19

  Leuk idee Jooper. Een goede vraag heeft iets magisch, ik merk dat de vragen van Karin me ook nu nog meer bezig houden dan ik na de beantwoording ervan had gedacht. Het doet me ook denken aan waar we het eerder over hadden, over luisteren naar je partner, of over vriendschap. Dat het er niet zozeer over gaat dat je een ander een antwoord aanreikt, maar een vraag stelt. Een goede vraag brengt zoveel meer in beweging dan een goed antwoord. En wat hebben we op school allemaal geleerd? Antwoorden geven terwijl vragen stellen zoveel meer effect heeft.

Laat je reactie achter!