In de spotlight: de meebloggers

Geplaatst op 11 februari, 2010 

Met deze blogpost wil ik een aantal meebloggers in de spotlight zetten. Meebloggers zijn voor mij de mensen die deze blog tot leven brengen met hun reacties. Reacties die de ene keer weer inspireren of ontroeren en de andere keer weer voor ondersteuning of plezier zorgen.

De volgende blog meebloggers wil ik graag bedanken:

Annelize van Dijk: annelizevandijk.nl

Debbie Gesthuizen

Els van Nispen

Gertrud Althausen

Hanneke Verhoeven

Huub Koch: zichtbarezaken.nl

Ingrid Greitemann: ingridgreitemann.wordpress.com

Irina Almgren: appropriateresponse.wordpress.com

Joep Oomen: oo-men.nl

Jooper: jooper.nl

karin Ramaker: met-k.com

Katinka Hesselink: overpeinzende.nl

Michael Minneboo: mikeswebs.blogspot.com

Nino Michielse: rustpunt.web-log.nl

Petra Maartense: devliegendeschildpad.blogspot.com

Sonja van Poortvliet: sonjavanpoortvliet.nl

En dan nu de kleine lettertjes: alleen mensen die meerdere reacties hebben geplaatst en waarvan een website of weblog bekend is, staan hier vermeld (in alfabetische volgorde). Ik zou al die anderen tekort doen als ik ook niet tegen hen zou zeggen: bedankt.

Bewaard onder Bloggen

Tags: , , ,

Reacties

15 Reacties to “In de spotlight: de meebloggers”

 1. Hanneke on februari 11th, 2010 12:30

  Dank je wel peter. Het is voor mij andersom ook zo: je inspireert en ontroerd mij, ik geniet van de uitwisselingen en ook nog met humor zo nu en dan.:-)

 2. Jooper on februari 11th, 2010 13:22

  Veel van wat je aansnijdt op je blog komt me bekend voor van management- en communicatietrainingen. Het grote verschil is dat je de eerste en tot nu toe enige bent die het om weet te zetten in persoonlijke, boeiende en leerzame blogposten. De waardering is dus geheel wederzijds!

 3. Huub Koch on februari 11th, 2010 16:31

  Dank je wel Peter en leuk dat je op deze wijze extra aandacht besteed aan al je volgers! Blijft altijd verrassend om er op een dag achter te komen hoeveel mensen je volgen, maar dat nog even geheim houden! 😉

 4. Ingrid on februari 11th, 2010 20:41

  Thanx a million!!! Iedere x weer mooi om te zien hoe je de verhalen die je mij vertelt omzet in geschreven tekst.

 5. Peter de Kock on februari 11th, 2010 21:32

  Dank jullie wel Hanneke, Ingrid, Jooper en Huub. Ik zie een blog soms een beetje als een kerstboom: ik zet de boom op (blogposts) en jullie zorgen voor de versiering (reacties). Misschien hebben jullie op jullie eigen blogs een soortgelijke ervaring.

 6. Mike's Webs on februari 11th, 2010 22:34

  Sympathieke post, Peter! Ik vind zelf reacties op mijn blogstukjes erg motiverend om meer te gaan schrijven. Interactie met de lezer/andere bloggers maakt de blogosphere zo rijk wat mij betreft.

 7. Peter de Kock on februari 12th, 2010 09:15

  Thx Michael. Het geeft mij ook de beleving van bij elkaar ‘op visite gaan’ als we elkaars blogs bezoeken en verrijken.

 8. Hanneke on februari 12th, 2010 12:13

  Hai Peter,

  Voor mij is het zeker zo dat reacties van anderen me stimuleren om te bloggen. Hoewel ik begonnen ben met het idee: ik doe dit omdat ik het leuk vind en kan schrijven over wat mij bezighoud, zonder verwachtingen, maar die heb ik toch, merk ik. Nu schrijf ik voornamelijk over mijn eigen kleine dierentuin, mijn passie. Maar de laatste tijd merk ik dat ik, mede doordat ik jou gevonden heb, behoefte krijg andere dingen te delen.
  Ik merk daarover wel aarzeling, dat wordt een stuk persoonlijker, maar het voelt wel goed en is een mooie oefening:-)
  Weer een stukje van het grote geheel?

 9. Peter de Kock on februari 12th, 2010 12:18

  Leuk om te lezen Hanneke. Ik was ook blij verrast met je blog over Geweldloze Communicatie. Ik merk dat als iemand over persoonlijke dingen blogt, ik daar gemakkelijker bij kan inhaken dan wanneer het over een specialisme gaat waar ik niet zo in thuis ben. De aarzeling herken ik ook hoor 🙂

 10. Hanneke on februari 12th, 2010 12:34

  Dank je Peter.
  Logisch dat je makkelijker inhaakt als het gaat over dingen waar je zelf mee bezig bent. Bedankt trouwens nog voor je reactie:-)
  De meeste mensen die op mijn blog reageren zijn ook dieren liefhebbers, dat is dan de verbinding met die mensen.
  Ik ben wel benieuwd hoe het nu verder gaat.
  Overigens ben ik niet bezig met hoe te schrijven, ik doe maar wat vanuit mijn gevoel. Dat is ok vind ik, maar merk wel dat ik goed bij mezelf moet/wil blijven ook daarin.
  Fijn dat ik niet de enige ben met aarzeling, is dat hetzelfde als twijfel?;-)

 11. Peter de Kock on februari 12th, 2010 12:55

  Ik denk dat bloggen over een specialisme ook z’n charmes heeft Hanneke zoals verbinden met een specifieke doelgroep. Er is geen formule hoe je moet bloggen en waarover. Sommige professionele bloggers zeggen dat je moet specialiseren en anderen zeggen dat je dat juist niet moet doen. Als je je gevoel volgt zoals je schrijft dan komt na die ene stap vanzelf wel die andere. Ben ook benieuwd hoe je blog nu verder gaat.

 12. katinka on februari 12th, 2010 12:52

  🙂 bedankt.

  Ik merk heel vaak dat blogreacties nieuwe blogposts (of zelfs in mijn geval laatst een hele serie) tot gevolg hebben. Zonder reacties is het toch wat saai.

  Op mijn blog reageren mensen onafhankelijk of ik het persoonlijk hou of niet. Ik neem aan dat het ook aan de stijl ligt of mensen reageren.

  Peter: jou stukjes hebben vaak een voor mij inspirerend perspectief 🙂

 13. Peter de Kock on februari 12th, 2010 13:14

  Wat zeg je dat met voor mij ondersteunende woorden Katinka. Dank je wel.

 14. Sonja van Poortvliet on februari 18th, 2010 10:01

  Peter,

  bedankt voor je bedankje! 🙂

  Ik ben pas geadviseerd om (weer) eens te gaan bloggen. Al is het maar omdat het een krachtig social media instrument is. Wie weet bel of mail ik je eens om van je te horen hoe jij het hebt opgezet en wat de achterliggende gedachtes zijn. En wat het je gebracht heeft.

  Ik lees op het moment ‘Getting Things Done’ van David Allen. Ken je het?

  Groetjes!

  Sonja

 15. Peter de Kock on februari 18th, 2010 19:34

  Graag gedaan Sonja. Ik had al gemerkt dat je blog al een tijdje stil lag. Ben benieuwd hoe je ermee verder gaat. Ik zal straks mijn RSS abonnementje op je blog even herstellen. Getting Things Done heb ik niet gelezen, ken wel enkele thema’s ervan via Internet. Heb ook interviews gezien met David Allen. De hele methode gaat me wat te ver maar stukjes ervan pas ik zeker toe. Blog ze…. Lijkt me leuk om uit te wisselen over bloggen.

Laat je reactie achter!