Vraag en antwoord: mijn vriend inspireert mij niet

Geplaatst op 5 februari, 2010 

In de serie ‘Vraag en antwoord’ de lezersvraag:

Mijn vriend inspireert mij niet

Als ik de overtuiging zou hebben dat mijn vriend(in) mij moet inspireren en hij/zij doet dat niet, dan zou ik me flink pissig voelen. Zo’n overtuiging schreeuwt om ‘the Work’ van Byron Katie. Stel jezelf de vier vragen en verwonder je om de uitkomst.

Maar ik zie ook de humor wel in van zo’n vraag want die vriend inspireert namelijk wel. Hij inspireert om op Internet op zoek te gaan, om te gaan Googelen op ‘mijn vriend inspireert mij niet’. En dankzij die vriend is er een lezer op mijn toch wel inspirerende blog terecht gekomen. Bedankt die vriend maar namens mij.

En nou een fijn en inspirerend weekend allemaal 🙂

Bewaard onder Vraag en antwoord

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Vraag en antwoord: mijn vriend inspireert mij niet”

 1. Petra on februari 5th, 2010 15:25

  Weer zo’n geweldige en eenvoudige methode, die Byron Katie hier deelt met de wereld en jij met ons. Hartelijk dank.

 2. Peter de Kock on februari 5th, 2010 15:52

  Zeker eenvoudig Petra. En al lijkt een probleem over een ander te gaan, via The Work kom je altijd weer bij jezelf terecht. Als je interesse hebt: er staan op YouTube echt prachtige gesprekken die Byron Katie heeft met anderen en waarbij ze haar vier vragen toepast.

 3. Petra on februari 5th, 2010 18:19

  Het heeft mij in elk geval vandaag geïnspireerd tot een blogje! En ja, een heerlijk mens, die Katie.

 4. Peter de Kock on februari 5th, 2010 19:09

  Ik ga meteen even lezen Petra…

Laat je reactie achter!