Waarom boeken lezen gevaarlijk is

Geplaatst op 12 januari, 2010 

Boeken lezen is een gevaarlijk werkje. De monniken moeten dat in de middeleeuwen al geweten hebben toen ze het monopolie hadden op lezen en schrijven.  Lezen en schrijven? Veel te gevaarlijk als iedereen dat kan.  De politici van nu die het Internet proberen te controleren zijn de monniken van toen.

Maar boeken lezen is echt gevaarlijk maar om een andere reden. Sinds ik het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ aan het lezen ben van Stephen Covey, heb ik in de praktijk twee situaties meegemaakt die gaan over een les uit dat boek. Zo kreeg ik van mijn dochter een les winnen/winnen aangeboden en bracht een bedrijf waar de concurrent het sfeerbeeld bepaalt me een les in de cirkels van invloed en betrokkenheid.

Daarom is het zo gevaarlijk een boek te lezen: je gaat er wat van leren. Niet doordat je leest maar doordat je in de praktijk gaat meemaken waar je over leest. Zeer gevaarlijk.

Bewaard onder Boeken, Mening

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Waarom boeken lezen gevaarlijk is”

  1. Mike's Webs on januari 13th, 2010 10:49

    Prachtig stukje, en helemaal waar. Theorieën die je direct kunt toepassen in de praktijk blijven ook het beste hangen meestal. Het is natuurlijk ook zo dat bepaalde zaken je nu meer gaan opvallen. Zo’n beetje als je eraan denkt, dan loop je er tegenaan, terwijl het eerst buiten je gezichtsveld viel.

  2. Peter de Kock on januari 13th, 2010 10:57

    De praktijk is inderdaad een prachtig speelterrein om spelend te leren. Soms schrik ik er wel eens van dat ik in de praktijk ineens in een situatie zit die iets van me vraagt waar ik over heb zitten lezen. Eerste reactie is dan ‘Help, hier ben ik nog niet klaar voor’. Tweede reactie is dan ‘Best wel interessant, kijken wat er gebeurt…’.

Laat je reactie achter!