Mijn droombaan: goudzoeker

Geplaatst op 16 november, 2009 

Ik heb een vette droombaan: ik ben goudzoeker. Ik bedoel niet dat fysieke spul waarvan de prijs het ene record na het andere verbreekt. Dat goud dat sommige mensen uit hun gebit peuteren om in te ruilen tegen geld is niet het goud dat ik bedoel. Ik bedoel iets nog veel waardevollers, iets dat niet te koop is, hoe rijk je in materiele zin ook bent.

Het leven van alledag is mijn goudmijn en uit alledaagse gebeurtenissen peuter ik het goud.

Leven is rijk en overvloedig. Het trekt soms aan mijn mouw, duwt me in de rug om me opmerkzaam te maken op die rijkdom en overvloed. En soms, als ik doorga met het negeren van die signalen, slaat het leven me op de bek om mijn aandacht te krijgen.

Ik stond laatst in de supermarkt en wilde een bepaald product hebben. Laat dat ene product nou net uitverkocht zijn. Ik voelde me meteen gespannen en geïrriteerd. Dan weet ik dat ik weer aan mijn mouw getrokken wordt: kijk eens goed om je heen…. En wat zag ik: een overvloed aan andere producten waarmee ik ook iets lekkers kon koken.

Misschien denk je: wat is hier de rijkdom nou van, dat is toch hartstikke simpel? Klopt want jij had die ervaring niet.  De rijkdom zit in het ervaren zelf, in het herkennen, erkennen en benutten van het gevoel van spanning en irritatie als een wake-up call. Om daarna weer 360 graden om me heen kunnen zien in plaats van alleen dat kleine stukje zien van dat product dat er op dat moment niet was.

Van dit soort gebeurtenissen en ervaringen heb ik dus mijn droombaan gemaakt: goudzoeker.

Ik zoek naar het goud in het leven van alledag. Dat zit in allerlei onverwachte gebeurtenissen en ervaringen verstopt waarvan sommige op het eerste gezicht helemaal niet zo leuk zijn. Maar uit de niet zo leuke ervaringen valt het meeste te halen.  Het enige dat je als goudzoeker moet doen is nieuwsgierig zijn en jezelf heel veel vragen stellen.

Heb je het goud in de ervaring ontdekt, dan moet je de ervaring delen, erover vertellen of schrijven. Of de ervaring gebruiken bij het werk dat je doet of bij iets anders, als je er maar iets mee doet. Want delen is de nieuwe rijkdom.

Als je dat doet ben je één van de vele nieuwe miljonairs op deze planeet. Alchemie nieuwe stijl: goud maken uit het alledaagse.

Lees ook: patatje chaos

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

Een Reactie to “Mijn droombaan: goudzoeker”

  1. Schatgraven | Peter’s weblog on november 20th, 2009 13:29

    […] Ik vind deze prachtige quote helemaal passen bij mijn droombaan als goudzoeker. […]

Laat je reactie achter!