Een hele kudde ikken

Geplaatst op 30 september, 2009 

Gisteravond laat ‘Wie ben ik?‘ gepost met de stille hoop dat deze vraag me even met rust zou laten maar de antwoorden blijven stromen. Zoals vanochtend tijdens de koffie toen ik Jill van Maasdijk’s ‘Shield of the command’ (nummer 10 / oktober 2009) las.

Het artikel ‘Kwamtum worden’ van Lee Caroll geeft een hele nieuwe kijk op karma. In plaats van dat de energie van vorige levens is bedoeld voor karmische uitwisseling , is het precies andersom en is alles wat je in vorige levens hebt geleefd een persoonlijke goudmijn waar je weer uit kunt opgraven wat je wilt.

Voor mij klinkt dit zo:

De bagage die je steeds weer met je meezeult (karma)  is geen rugzak volgeladen met de consequenties van wat je ooit in vorige levens hebt uitgevreten en waar je in dit leven weer opnieuw verantwoordelijkheid voor moet dragen met de bedoeling die rugzak steeds lichter te maken. Wat je met je meedraagt is alles wat je in vorige levens bent geweest en met de bedoeling daaruit te putten wat je in dit leven weer opnieuw wilt gebruiken. Heb je in dit leven bijvoorbeeld last van angst, put dan uit een vorig leven waarin je moedig was en leg dat bovenop je leven nu.

Terug naar de vraag ‘Wie ben ik?’ Antwoord: een hele kudde ikken.

Bewaard onder spiritualiteit

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Een hele kudde ikken”

 1. Gertrud Althausen on september 30th, 2009 18:15

  niet mee eens: karma is een les te leren,het gevolg van iets dat men heeft nagelaten of verkeerd aangepakt, ook in een vorig leven, dharma is dat wat jij hier boven beschrijft – de dingen die je al hebt geleerd en kunt benutten nu…

 2. Petra on oktober 1st, 2009 14:54

  Karma klinkt zo zwaar… alsof je er ook niet zomaar van afkomt. Als je ervan uitgaat dat al je handelingen, je gedachten en je woorden ‘creatiekracht’ bevatten, is elke zucht al karma!
  Onder die last kun je bezwijken of ‘m een andere draai geven. We spelen met z’n allen een ingenieus spel, als je dat zo kunt zien, kun je ook elke rol kiezen die je beter bevalt. We zijn, ja, en we spelen een rol. Zie ook: http://devliegendeschildpad.blogspot.com/2009/09/het-spel.html

 3. Petra on oktober 1st, 2009 17:16

  Ja, zo gaat het ongeveer, zoals wij reageren op elkaars blog…
  Wat ik bedoel is dat we het hele karma-verhaal achter ons kunnen laten als we ontsnappen uit het spel, door in de gaten te hebben dat het allemaal een spel is!

 4. Karma op de schop | Peter’s weblog on oktober 1st, 2009 21:10

  […] artikel over die ontdekking van die nieuwe kracht en dacht terug aan het stukje van gisteren over een hele kudde ikken Wat Gertrud in haar comment schrijft en waarover Gertrud en ik daarna nog per e-mail hebben […]

Laat je reactie achter!