Sterk zijn

Geplaatst op 12 augustus, 2009 

Gisteren kreeg ik per e-mail zo’n tearjerker-Powerpoint toegestuurd. Je kent ze vast wel: ge-photoshopte foto’s, gevoelig new age muziekje erbij en wat oneliners die je een boodschap meegeven.

De tearjerker die ik gisteren kreeg bestond uit foto’s van kinderen die je met grote ge-photoshopte ogen aankijken, begeleid door de volgende serie teksten met als thema ‘Sterk zijn’:

Wat betekent sterk zijn?

Nou, als er iets is dat sterk zijn NIET is, dan is het wel deze emotioneel-gewelddadige codependent bullshit !

Sterk zijn zoals het in die Powerpoint presentatie werd neergezet is het is jezelf niet toestaan te zijn wie je bent, jezelf niet toestaan te voelen wat je voelt, niet toestaan jezelf te geven wat je nodig hebt. En daarin dan ook nog eens volharden. Dat noem ik niet sterk zijn, dat noem ik innerlijk geweld.

Wil je weten wat codependency is? Neem dan de originele teksten van de Powerpoint presentatie en vervang de woorden ‘Sterke zijn is…’ door ‘Codependency is…’ en je komt een heel eind in de buurt.

Wat is eigenlijk een sterk mens? Ik ken wel een krachtig mens: een mens dat van zichzelf houdt, voor zichzelf zorgt, emotioneel eerlijk is tegen zichzelf, authentiek is en leeft vanuit eigen verantwoordelijkheid. Een mens ook dat kwetsbaar durft te zijn. Een mens dat leeft in respect en harmonie met zichzelf en anderen.

Bewaard onder Codependency, Mening

Tags: ,

Reacties

3 Reacties to “Sterk zijn”

 1. Ingrid on augustus 12th, 2009 18:57

  Toen ik deze powerpointpresentatie kreeg, viel me op dat ik de foto’s erg mooi vond en dat ik een onbehaaglijk gevoel kreeg bij het lezen van de tekst. Ik heb de presentatie dus niet doorgestuurd maar vind deze post wel aan te bevelen om te lezen door anderen. Ik ben het helemaal eens met wat je hebt geschreven.

 2. Gertrud Althausen on augustus 14th, 2009 15:43

  Gier – brull – ROFL wat een emotioneel-gewelddadige codependent bullshit !
  Je zei het al – weer eens helemaal goed

 3. boomer on september 8th, 2009 15:02

  ik kwam eens even voorbij en vind sterk zijn,een sterk verhaal maar zo werkt het wel….

  er staan mooie en vooral dingen die mij boeien……fijne dag…boomer

Laat je reactie achter!