De penalty van Johan Neeskens

Geplaatst op 20 mei, 2009 

Laatst sprak ik iemand die haar kwaliteiten aan het onderzoeken is. Het kan bijzonder verhelderend, inspirerend en nuttig zijn eens na te gaan waar je goed in bent.

Toen zij al een aardig lijstje had zei ze: ‘Hé, dat zijn precies de dingen die ik wil graag wil leren…’

Prima!

En de valkuil is dat je blijft leren tot je een ons weegt! De bedoeling van kwaliteiten is dat je ze gebruikt, dat je er iets mee doet. En als je graag wil leren: al doende leert men ook. Met alleen leren schiet je niks op want tegen de tijd dat je uitgeleerd bent (als dat al mogelijk is…) is je leven voorbij. End of story.

Een voetballer die elke training zijn vrije trappen oefent en er tijdens de wedstrijd nooit eentje neemt omdat hij eerst wil leren om nog beter vrije trappen te nemen, ontneemt zichzelf en anderen een groot plezier. Het plezier om de bal in een vol stadion uitzinnige fans keihard de kruising in te jagen. En als de bal net over zoeft of op de lat knalt: dat is ook mooi.

Kwaliteiten zijn er om te vieren, met anderen.

Dus ga achter die bal staan en neem die vrije trap met veel gevoel. Of lanceer de bal desnoods á la Neeskens met penaltystip en al, dwars door het midden. Vol overtuiging.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!