Op de roltrap

Geplaatst op 12 mei, 2009 

De maatschappij is net een soepel lopende roltrap.  Zodra je erop stapt weet je waar je uitkomt. Je gaat van A naar B, van geboorte naar dood. De roltrap brengt je er wel. Lekker duidelijk. Lekker veilig. Onderweg geen moeilijk gedoe, gewoon een kwestie van op de roltrap blijven staan.

Dat was zo’n beetje de rol die we de maatschappij toekenden. Onderwijs, kerken, bedrijven, banken, vakbonden, gezondheidszorg, politiek, rechtspraak. Ze waren er voor ons. En daaronder een onfeilbaar vangnet van sociale zekerheid. Redenen genoeg om braaf op de roltrap te blijven staan.

Maar die roltrap kraakt al een tijdje en loopt niet meer zo soepel. De roltrap waar we blind op vertrouwden is niet zo betrouwbaar als we dachten. Groot onderhoud kan de boel nog een tijdje aan de praat houden maar vroeg of laat moeten we gewoon van die roltrap afstappen en weer zelf leren traplopen. Op eigen benen, op eigen kracht.

Wat doe jij als de roltrap er halverwege mee stopt?

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: , ,

Reacties

Een Reactie to “Op de roltrap”

  1. Huub Koch on juni 25th, 2009 14:19

    Wat doe jij als de roltrap er halverwege mee stopt?

    Direct naar http://www.deroltrap.nl gaan ! 😉

Laat je reactie achter!