Natte dekens

Geplaatst op 19 april, 2009 

Wel eens gehoord van ‘Wet blankets’ ? Wet blankets zijn mensen die met hun “goedbedoelde” op- en aanmerkingen de vonken van andermans creativiteit willen blussen.  Zelf geef ik er de voorkeur aan om niet de persoon maar die zogenaamd goedbedoelde opmerking een wet blanket te noemen. 

Gisteren hoorde ik weer een wet blanket, het was een woord met een hoog blusgehalte: realiteitszin. Als je een origineel idee hebt of een ambitieus plan, dan moet je ‘realiteitszin’ hebben want de realiteit mag je nooit uit het oog verliezen. Waarom eigenlijk?

Ik denk dat iemand die het over realiteitszin heeft diep van binnen misschien het volgende bedoelt: 

‘Ik wil dat je binnen mijn beperkte realiteit blijft want dat is veilig voor mij.  Het idee dat er buiten mijn beperkte realiteit nog veel meer is vind ik doodeng.’

Wat doe je dan als creatieveling? Nog een extra blok hout op het vuur!

Lees ook: Julia Cameron: The Artist’s Way

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!