Eckhart Tolle over de crisis

Geplaatst op 16 april, 2009 

Eckhart Tolle, schrijver van de boeken  ‘Een nieuwe aarde’ en ‘De kracht van het nu’ vertelt over de crisis en de onzekerheid over de toekomst.

De ego-gebaseerde structuren zoals de financiële systemen, zijn aan het instorten. Wat hiervoor in de plaats komt en wanneer dat gebeurt weet niemand. Anders dan de media ons willen doen geloven, is dit niet een verschrikkelijke gebeurtenis waar we bang voor moeten zijn. Angst is een onbewuste reactie.

Elke crisis, individueel of collectief, is een opening naar een nieuwe staat van zijn, een mogelijkheid om in bewustzijn te groeien. De veranderingen zijn nodig voor de planeet en de mensheid om te overleven.  Het is nodig de onzekerheid en het niet-weten te omarmen in plaats van te willen weten wat er de komende jaren gaat gebeuren.

Bewaard onder Actualiteit, Boeken, Inspiratie

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Eckhart Tolle over de crisis”

  1. Ingrid on april 17th, 2009 09:08

    Dank je wel voor dit filmpje schat. Altijd goed om weer eens van Eckhart te horen hoe hij aan kijkt tegen zaken die onzeker zijn. Wat er in mijn leven gebeurt is ook hartstikke onzeker. Ik weet niet wat er gaat komen en mijn ego vind dat maar niks. Toch weet ik diep van binnen dat deze onzekere periode voor mij zinvol is. Ik heb nergens controle over en vertrouw op het universum dat die dingen naar me toe komen die goed voor mij zijn.

  2. Peter de Kock on april 17th, 2009 09:17

    Dank Ingrid. Zoals John Lennon het zei: ‘Unknown is what it is. Accept that it’s unknown and it’s plain sailing.’

Laat je reactie achter!