Sneak preview

Geplaatst op 23 februari, 2009 

Vaak als er een leuke film op tv is zegt ze: “Oh, die heb ik al een keer gezien bij de Sneak”. En bijna zonder uitzondering verschijnt er dan een stralende lach op haar gezicht en vertelt ze hoe leuk het was om elke week samen met vrienden naar de Sneak Preview te gaan.

Wat maakt nou dat de Sneak Preview zo leuk is? Het verrassingseffect natuurlijk ! Je gaat naar een film voordat deze in première is gegaan en zonder dat je van te voren weet naar welke film je gaat kijken. Als je van te voren wist wat voor soort film je te zien zou krijgen, wie erin meespelen en hoe het verhaal afloopt zou het geen verrassing meer zijn en zou het ook lang niet zo leuk zijn.

In het dagelijkse leven willen we de dingen graag van te voren weten. We willen weten hoe een nieuwe stap in ons leven zal uitpakken en of deze ons brengt wat we ervan verwachten. We willen voor- en nadelen op een rijtje zetten en een goed onderbouwde beslissing nemen want we willen niet voor verrassingen komen te staan. We zetten pas een stap in een nieuwe richting als we precies weten waar die stap toe leidt en wat er na die stap weer als volgende stap komt.

Nadenken over keuzes kan in bepaalde situaties zeker nuttig zijn maar je dromen zul je er niet mee realiseren. En wat verloren gaat is het plezier en de opwinding van het avontuur en dat maakt de Sneak Preview nou juist zo leuk. Als je bezig bent je dromen te realiseren is elke dag een Sneak Preview.

“Whenever we need to make an important decision, it is best to trust impulse and passion, because reason usually tries to remove us from our dream, saying that the time is not yet right. Reason is afraid of defeat, but intuition enjoys life and its challenges. Whenever we need to make an important decision, it is best to trust impulse and passion, because reason usually tries to remove us from our dream, saying that the time is not yet right. Reason is afraid of defeat, but intuition enjoys life and its challenges.” Paulo Coelho

Bewaard onder Citaten, Mening

Tags: , , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!