Workshop in het hier en nu zijn

Geplaatst op 18 februari, 2009 

Ik ben aan het leren om in het hier en nu te zijn. Ik  volg een workshop bij mijn eigen dochter die me laat zien hoe het is om in het hier en nu te zijn. De workshop is eigenlijk heel eenvoudig, moeilijke literatuur of oefeningen komen er niet aan te pas. Ik hoef alleen maar te observeren wat mijn dochter doet en daarbij al mijn zintuigen open zetten.

Ik zie haar dan met iets bezig en ben me dan bewust dat zij werkelijk volledig in het hier en nu bezig is met wat zij aan het doen is.  Alleen daar gaat haar aandacht naar toe en daarom heeft ze ook zoveel plezier in wat ze doet. De dag van gisteren of die van morgen bestaan voor haar gewoon niet. De verhalen over de wereldwijde crisis bestaan voor haar ook niet. Wat ze vanavond zal eten, wat ze nog wil leren en hoe ze dat zal aanpakken en of ze het wel kan, onzekerheid over haar plaats in deze wereld, wat voor werk ze graag wil doen, al deze dingen bestaan voor haar helemaal niet.

Wat wil ik dat ook graag kunnen, in het hier en nu zijn. Oh ja, dat zou ik haast nog vergeten te vertellen: mijn dochter is één jaar. Ooit hebben jij en ik dit ook gekund maar op weg naar de volwassenheid leren we zoveel dat we het meest wezenlijke afleren: in het hier en nu zijn.

Bewaard onder vaderschap

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!