Onze jongens?

Geplaatst op 2 januari, 2009 

Op oudejaarsavond zond Veronica het programma ‘Onze jongens live vanuit Uruzgan’ uit. Google maar eens op ‘onze jongens in Uruzgan’ en je vindt honderden hits. ‘Onze jongens’ en ‘onze troepen’. Maar wie wordt er toch bedoeld met ‘onze’? Alle Nederlanders soms?

Worden we collectief medeverantwoordelijk gemaakt voor de aanwezigheid van militairen in Uruzgan omdat we toevallig op een stukje van de planeet wonen dat ‘Nederland’ wordt genoemd?

Onderschat de kracht van woorden niet en onderschat ook niet het doelbewuste gebruik ervan.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!
Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close