Tijd voor nieuwe media

Geplaatst op 21 december, 2008 

In de jaren vijftig van de vorige eeuw is onderzoek gedaan naar Amerikaanse krijgsgevangenen in de Koreaanse oorlog. De krijgsgevangenen kregen voedsel, water en een dak boven hun hoofd en werden niet lichamelijke mishandeld. Toch stierven er in deze kampen veel gevangenen.

Het bleek dat de Koreanen de krijgsgevangenen hadden gebroken door gebruik te maken van een aantal taktieken waarvan de volgende moordend bleek te zijn voor de moraal van de gevangenen: onthouden van emotionele ondersteuning door positieve brieven van familieleden niet door te spelen en negatieve brieven altijd door te spelen.

Negatieve berichten werden dus altijd doorgespeeld en positieve berichten niet. Komt deze methode je bekend voor? Mij wel: de kranten en de journaals op radio en tv.

De positieve conclusie van het onderzoek was overigens dat sterktegerichtheid de kern is van het laten floreren van mensen. Tijd voor nieuwe media.

Bewaard onder Mening, Oplossingsgericht werken

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!