Tegen de grens van niet oordelen aangeknald

Geplaatst op 8 november, 2008 

Gisteravond laat zat ik wat tv te kijken en viel ergens middenin een programma over seksualiteit en hoe daar in verschillende landen mee wordt omgegaan. Ik kan je vertellen dat ik even vol tegen de grens van niet oordelen ben aangeknald.

Beelden, in mijn herinnering uit Congo, grepen me aan. Vrouwen werden opgeleid om zich in het huwelijk met een man toch vooral als de perfecte partner te gedragen en het de man naar de zin te maken, alles voor hem te doen om hem thuis te houden. Vrouwen die de boodschap meekregen dat de vrouw er is om de man te dienen.

Ik wil graag dat die vrouwen respectvol worden behandeld en dat ze zichzelf respectvol behandelen. Maar wellicht heb ik een ander beeld als het gaat over respect en respectvol gedrag dan die vrouwen. Misschien gaat het daar over: het omgaan met verschillen. Op dit moment kan ik die verschillen even niet accepteren. Ik laat het geloof ik maar even uitsudderen. Er zijn op de wereld nog heel wat Obama’s nodig. Om te beginnen in Congo. Hier in Nederland mag ook.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!