Ik kan het niet

Geplaatst op 6 november, 2008 

Dankzij een zeer waardevolle tip van een netwerkcontact kwam ik terecht op de blog van Byron Katie, bekend van “The Work“.  Het principe van The Work is dat als je met een situatie zit waar je last van hebt, je jezelf vier eenvoudige vragen stelt:

Als je jezelf deze vier vragen heb gesteld draai je je probleemsituatie om. Op de blog van Byron Katie en ook op haar YouTube channel staan indrukwekkende filmpjes waarin zij deze methode toepast.

Deze week werkte ik aan een nieuw schrijfproject en terwijl ik daarmee bezig bemerkte ik herhaaldelijk de gedachte “Ik kan het niet”.  Na wat zelfonderzoek met de methode van Byron Katie deed ik een interessante ontdekking. Want wie of wat is het die zegt “Ik kan het niet”? Dat zijn mijn gedachten, het zijn mijn gedachten die zeggen “Ik kan het niet”. En dat klopt eigenlijk ook wel: mijn gedachten kunnen geen schrijfproject doen. Maar ik kan het wel.

Byron Katie zegt dat iedereen dezelfde gedachten denkt maar dat het erom gaat of je je gedachten wel of niet gelooft. Vanmiddag reed ik op de motor en bedacht onderweg wat ik vandaag allemaal nog wilde doen. “Ik heb het druk” dacht ik. Niet dus! Ik had het helemaal niet druk. Mijn gedachten hadden het druk met het bedenken van allerlei dingen. Ik had maar één ding te doen: motorrijden.

Bewaard onder Persoonlijk, Schrijven

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!