Schrijven en zelfcoaching

Geplaatst op 31 oktober, 2008 

Schrijven is een bijzonder nuttig hulpmiddel bij zelfcoaching. Hier een paar suggesties:

Bewaard onder Schrijven

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Schrijven en zelfcoaching”

 1. Mike Monaghan on mei 10th, 2011 14:45

  Ik heb je site net ontdekt, en heb nog niet de tijd gehad om alles te lezen. Toch, wat ik wel heb gelezen bevalt mij – waarschijnlijk omdat ik gedachten, onderwerpen en inspiraties herken die vergelijkbaar zijn met de mijne.
  Vooral het gebruik van schrijven als een vorm van zelf-coaching. Schrijven voor mij is “in discussie komen met mezelf – ten rade gaan bij mezelf”. Het is een onderzoek naar mijn ware identiteit – los van de conditionering van mijn opvoeding en omgeving.
  Door mijzelf echt te leren kennen, leer ik het leven en de mens kennen. Schrijven is het dialoog die je nodig hebt om achter de illusies van je perceptie te komen.
  Het is heilzaam omdat het de waarheid onthult.
  Ik verheug mij op het lezen van de rest van je werk. Bedankt,
  Mike.

 2. Peter de Kock on mei 10th, 2011 18:01

  Dank je wel @Mike, leuk om je comment te lezen. Dat schrijven de waarheid onthult herken ik helemaal. Stel je jezelf al schrijvend ook wel eens vragen? soms schrijf ik iets op over een nieuw inzicht en dan voel ik dat er nog meer is. Dan schrijf ik vagen op waar ik op dat moment geen antwoord op heb. het komt regelmatig voro dat ik in de dagen en weken daarna ineens de antwoorden krijg. Bijvoorbeeld door een inzicht, een tv programma, een stuk muziek, een herinnering, een gesprek, of wat dan ook. Magisch. Leuk dat jij ook blogt, ik ga jouw werk ook ontdekken.

Laat je reactie achter!