Economie voedt de geldverslaving

Geplaatst op 15 oktober, 2008 

Geld en economie zijn nauw met elkaar verbonden. Maar hoe verhoudt economie zich tot onze geldverslaving? Economie levert ons het systeem van overtuigingen dat onze geldverslaving voedt en in stand houdt.

Waarom wordt de welvaart van een land uitgedrukt in bruto nationaal product en in economische groei, elk jaar weer een paar procent er bovenop? Waarom spreken we niet over collectieve persoonlijk groei? Of over spirituele groei? De economie zegt dat we in een dal zitten maar spiritueel gezien is dit de gouden eeuw!

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!
Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close