Meer rijkdom met minder geld

Geplaatst op 26 september, 2008 

Vandaag was een prachtige herfstdag, een dag om te vieren. Ik had ineens zin om te gaan lunchen aan zee. Inmiddels weet ik dat zo’n idee in eerste instantie kan rekenen op gedachten als “Dat kan toch zomaar niet? En het werk dan? En die to do lijst dan?” maar dat ik me daardoor niet hoef te laten leiden als ik dat niet wil.

Ik ben op de motor gestapt en naar Vlissingen gereden. Natuurlijk eerst een rondje over de boulevard; de zeelucht voelen, proeven en ruiken. Mens, wat is dat toch lekker!  Terrasje uitgezocht in de zon en mezelf geïnstalleerd. En uitzicht op zee natuurlijk. Binnen no time had ik een heerlijk broodje voor me en een kopje koffie.  Wat heeft een mens eigenlijk nog meer nodig? Niets toch? Daar zat ik dan, overspoeld door de beleving van rijkdom.

Anderhalf jaar geleden ben ik minder gaan werken. Ik had het boek “Real success without a real job” gelezen van Ernie Zelinsky en was geïnspireerd de stap te wagen eens wat andere dingen te gaan ondernemen. Zoals op een mooie herfstdag aan zee lunchen. Ik kan je vertellen dat ik meer rijkdom heb met minder geld.

Onderweg naar huis passerde ik een waardetransport en even later nog één. Mijn intuïtie zei me dat ik ook nog wel ergens nummer drie zou passeren. En jawel hoor ! Hier in de straat notabene.  Geld, opgesloten in donkere vrachtwagens, is op dat moment niets waard. Het is gewoon papier in een donkere ruimte. Geld is pas wat waard in de handen van iemand die van innerlijke rijkdom bulkt.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Meer rijkdom met minder geld”

 1. Je eigen spelregels voor succes | Peter’s weblog on november 30th, 2009 10:10

  […] Meer rijkdom met minder geld […]

 2. Huub Koch on april 10th, 2010 10:02

  Ja heerlijk! 24 maart was het opeens een superwarme dag. Meteen de middag vrij genomen en naar zee gegaan, gewandeld en gegeten met uitzicht op het strand en de branding. Sluit helemaal aan bij jouw observaties! De dag erna was het weer koud en grijs. Dus als er 1 groot voordeel is van zelfstandig zijn: Pluk de dag!

 3. Peter de Kock on april 10th, 2010 13:33

  In Antwerpen vertelde Seth Godin dat je als zelfstandige ’s middags een dutje kunt doen en als je daar eenmaal mee begint, het bergafwaarts gaat. Ik ben het daarin niet met hem eens. Het leuke van zelfstandig zijn is dat je dat soort dingen juist wel kunt, en naar ik vind, moet doen of in ieder geval uitproberen. Thx Huub.

 4. Huub Koch on april 10th, 2010 15:43

  Wat dat betreft houdt Ernie J. Zelinski er een relaxtere kijk op na als het om zelfstandig ondernemerschap gaat, al is pas rond het middaguur opstaan en vanaf 3 uur iets aan je activiteiten gaan doen weer het andere uiterste lijkt me. Heeft Godin nog toegelicht waarom hij vindt dat een break nemen niet goed zou zijn? Of kunnen die Amerikanen niet zonder stressvogelarij zonder zich schuldig te voelen?

  😉

 5. Peter de Kock on april 10th, 2010 19:38

  Wat Seth zei was in mijn herinnering in de context van een vraag over discipline Huub. Wat die Ernie J. Zelinski schrijft vind ik ook geweldig, net als wat Seth Godin schrijft geweldig is. Volgens mij gaat het erom zelf uit te vogelen wat werkt. Voor mij werkt het af en toe de motor eens te pakken of de ogen even dicht te doen ’s middags.

 6. Huub Koch on april 11th, 2010 13:51

  Herkenbaar!

Laat je reactie achter!