Stel dat je dit droomt…

Geplaatst op 3 september, 2008 

Samen met je partner en jullie dochtertje van nog geen jaar ben je in het bos. Jullie maken gezellig een  wandeling terwijl jij de wandelwagen duwt. Op een gegeven moment spreek je met je partner af dat je samen met je dochter even een andere route wilt lopen. Je zult terugkeren naar de afgesproken plek in het bos om elkaar daar straks weer te ontmoeten.

Je gaat aan de wandel en na een tijdje bemerk je dat je bent verdwaald, je kunt de weg naar de afgesproken plek niet meer vinden. Je schrikt en loopt een stukje verder in de hoop de juiste weg weer te vinden. Na een tijdje arriveer je bij een T-splitsing; linksaf is door het bos en rechtsaf is door een winkelcentrum.  Hoewel je bijna zeker weet dat je linksaf moet vraag je de weg toch maar aan een voorbijganger.  Die zegt dat je rechtsaf moet, door het winkelcentrum. Hoewel het je erg onlogisch lijkt begin je te twijfelen aan je eigen keuze om linksaf te gaan en je volgt de raad van de voorbijganger op. Je bent immers verdwaald zo bedenk je.

In dat winkelcentrum aangekomen slaat de schrik je om het hart. Er heeft daar zojuist een ramp plaatsgevonden en de riolering en toiletten zijn ontploft. Alles en iedereen zit letterlijk onder de shit. Mensen zijn aangeslagen en lopen elkaar ondersteunend en druipend van de viezigheid door het winkelcentrum. Tot overmaat van ramp is nu ook een luchtband van de wandelwagen lek en je komt nu echt voor geen meter meer vooruit, hoe hard je ook je best doet. Je bent bang dat als jullie niet snel wegkomen uit dat winkelcentrum er misschien nog een ontploffing komt en jullie ook onder de shit zullen zitten.

Geinige droom nietwaar? Wel een beetje onfris daar in dat winkelcentrum. Had maar je intuïtie gevolgd op die T-kruising en was je maar linksaf geslagen… In plaats daarvan heb je je intuïtie genegeerd en heb je gedaan wat een ander je zei dat je moest doen met als gevolg dat je nu letterlijk en figuurlijk in de shit zit en je niet meer vooruit komt.

Bewaard onder Persoonlijk, Verhaaltjes

Tags: , ,

Reacties

Een Reactie to “Stel dat je dit droomt…”

  1. Gabien on september 3rd, 2008 18:33

    Twijfel nooit aan jezelf.
    Twijfel nooit aan de keuzes die je ooit in je leven maakt.
    Als je ze maar maakt met of door het juiste gevoel….
    Nietwaar?

Laat je reactie achter!