Als je groeit groeit je omgeving mee

Geplaatst op 1 september, 2008 

Mijn dochter is alweer te groot voor het kinderbadje. Ze vond het aanvankelijk best leuk om in bad te gaan, vooral als we haar een beetje door het water lieten bewegen had ze dikke lol. Maar omdat ze groter en groter werd was er steeds minder ruimte in het kinderbadje om te bewegen. Ze vond er op een gegeven moment ook niks meer aan.

Sinds vorige week gaat ze in het ‘grote bad’, zittend in een badring. Dat is voor haar wel even wennen want dat grote bad lijkt ineens enorm groot. Toen ik haar vandaag zittend in de badring in dat grote bad zag had ik ineens in de gaten dat ze me eigenlijk een prachtige metafoor liet zien.

Mijn dochter is gegroeid, is letterlijk uit haar kinderbadje gegroeid. Haar omgeving (het bad) is ook groter geworden. Als je groeit groeit je omgeving met je mee. Misschien is het daarom soms zo moeilijk om te merken dat je gegroeid bent.

Bewaard onder vaderschap

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!