In memoriam Randy Pausch

Geplaatst op 6 augustus, 2008 

Vandaag las ik het verdrietige nieuws dat op 25 juli 2008 Randy Pausch is overleden. Een maand geleden ontdekte ik op het Internet zijn zogenaamde ‘The last lecture’ met als titel ‘Really achieving your childhood dreams’.

Randy, getrouwd, vader van drie joinge kinderen en professor in de informatica en pionier op het gebied van virtual reality, krijgt op een dag te horen dat hij alvleesklierkanker heeft. Deze vorm van kanker is ongeneeslijk en Randy heeft nog enkele maanden te leven. Met deze wetenschap geeft hij op de Carnegie Mellon University voor een volle zaal met collega’s en studenten zijn laatste voordracht die inmiddels miljoenen harten heeft geraakt.

Randy draagt ‘Really achieving your childhood dreams’ op aan zijn kinderen. Het is een booschap die hij zijn kinderen wil meegeven om te dromen. Het is een boodschap van inspiratie, hoop en aanmoediging om te dromen en om dromen waar te maken. Over de muren waar je tegenop zult lopen zegt hij het volgende:

“Muren zijn er om de mensen tegen te houden die het niet graag genoeg willen. Ze zijn er om de ánderen tegen te houden.”

Randy Pausch heeft er alles aan heeft gedaan om zo lang mogelijk in leven te blijven om samen met zijn vrouw en kinderen te kunnen zijn. Hij heeft het leven een prachtige erfenis nagelaten.

Naar aanleiding van zijn laatste voordracht is er ook een boek verschenen met de titel “The last lecture”. Het is in het Nederlands uitgeveven bij uitgeverij Forum Amsterdam onder de naam ‘Nu ik dood zal gaan, mijn laatste woorden voor mijn kinderen en de wereld’.

Een boek voor mensen die durven te dromen en die de moed hebben hun dromen waar te maken.  Een boek van een moedig mens voor andere moedige mensen.

Randy, bedankt.

Bewaard onder Boeken, Inspiratie

Tags: ,

Reacties

Reacties gesloten.

Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close