Elke dag bloemkool

Geplaatst op 14 juni, 2008 

Taal is het instrument waarmee de schrijver zijn verhaal vertelt. Taal is alleen maar een stuk gereedschap zoals de hamer het gereedschap is waarmee de timmerman de spijker het hout in ramt. Is de hamer heilig? Nee. Is de taal heilig? Nee. Heilig is wel de ziel van het verhaal.

Wat maakt Paulo Coelho tot één van de meest gelezen en succesvolle schrijvers van deze tijd? Niet zijn taalbeheersing. Wel zijn verhalen waarmee hij wereldwijd miljoenen mensen inspireert.

Onlangs hoorde ik een paar schrijvers over hun ergernis dat er in de Nederlandse taal steeds meer Engelse termen worden gebruikt. Vraag: eten deze mensen dan elke dag Hollande kost? Komt de bloemkool dan op een gegeven moment niet uit je oren gespoten?

Bewaard onder Schrijven

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!