Ondernemerschap is topsport

Geplaatst op 27 mei, 2008 

Gisteren gaf topzeiler Hans Bouscholte in het zaaltje van café Oud Brabant in Oosterhout een presentatie met als titel ‘Ondernemerschap is topsport’. Het publiek bestond uit startende ondernemers uit de regio West-Brabant.Ondersteund door indrukwekende videobeelden vertelde Hans over zeilen op topniveau, over de diepe innerlijke drive die een zeiler moet hebben om zijn doel te bereiken. En tegelijkertijd over het besef als mens op de grote oceaan maar heel klein te zijn, dat als het erop aankomt je de strijd tegen de zee en de wind niet kunt winnen.

Het zeilen op topniveau vraagt om motivatie, voorbereiding, vertrouwen, doorzettingsvermogen, doorzettingsvermogen, nog meer doorzettingsvermogen, inventiviteit en creativiteit, samenwerken, oplossingsgrichtheid, inzicht, beslissingen nemen. Allemaal zaken die de ondernemers in de zaal maar al te goed herkenden.

Het was inspirerend om een topsporter te horen over doelen, successen en tegenslagen. Wat kan een mens ver gaan, wat is een mens tot ongelooflijk veel in staat als het iets echt graag wil, als het verlangen er is.

Bewaard onder Ondernemen

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!