Geld in- en uitademen

Geplaatst op 19 januari, 2008 

Met geld lijkt iets eigenaardigs aan de hand te zijn. Of liever gezegd: met onze gedachten over geld. We hebben gedachten over geld die zo vanzelfsprekend lijken dat het tijd is om er eens wat vraagtekens bij te plaatsen. Zoals Albert Einstein het zei: “The important thing is not to stop questioning”.

Het ligt zo voor de hand om op de vraag ‘waar komt het geld vandaan’ te antwoorden met: ‘van mijn werkgever want die betaalt mijn salaris’. Of: ‘van de bank want die financiert mijn lening’. Of: ‘van de overheid want die betaalt mijn uitkering’. Maar is dat nou echt wel zo? Zijn werkgever, bank en overheid werkelijk de bron van het geld in onze portemonnee? En wat betekent het antwoord op deze vraag voor onze relaties met onze werkgevers, banken en overheid? Wat betekent het antwoord op deze vraag voor onze relatie met geld?

“Imagine” zong John Lennon. Imagine het volgende. Geld is in essentie een energie. En energie stroomt, dat is inherent aan energie. Net zoals water, elektrische stroom of de wind. Stromende energie. Zo ook geld. We hebben onszelf wijs gemaakt door overtuigingen die we economie noemen, dat we geld moeten ‘verdienen’. Bijvoorbeeld door te werken om ons salaris te verdienen. Het perspectief dat geld energie is die stroomt verandert alles.

Ons fysieke lichaam regelt onze ademhaling zonder dat we daarover hoeven na te denken. We ademen in en weer uit en de zuurstof die ons lichaam nodig heeft is er gewoon. Die zuurstof hoeven we niet te ‘verdienen’ in een fabriek of op kantoor. In onze mindset, ons systeem van overtuigingen, ligt vast dat ademhalen vanzelf gaat. We kunnen onze mindset veranderen en daarmee ook al onze overtuigingen.

We kunnen in ons systeem van overtuigingen vastleggen dat geld vanzelf stroomt. Tenminste als we dat echt willen. We kunnen Geld zien zoals de zuurstof die we inademen. Inademen wil dan zeggen dat er geld naar ons toestroomt (we ontvangen het geld) en uitademen dat er geld van ons wegstroomt (we geven het geld uit). Beide zijn nodig om het geld, de energie, te laten stromen.

En wat betekent dit voor onze relaties met onze werkgevers, banken en overheid? Dit betekent dat we werkelijk vrij zijn. Dat zijn wel altijd al geweest maar deze overtuiging kwam niet voor  in onze mindset. Het is nu het moment dit te veranderen.

Bewaard onder Mening

Tags: , , ,

Reacties

7 Reacties to “Geld in- en uitademen”

 1. Ingrid on januari 20th, 2008 16:12

  Nou, het werkt al meteen. Voor jou tenminste! Gefeliciteerd met je overwinning bij Monopoly.

 2. Eefke on januari 23rd, 2008 10:55

  Wat ben je toch goed bezig Peter! Over bovenstaande materie (energie) heeft Drunvalo Melchizedek ook uitermate interessante uitspraken gedaan in zijn boek De Geometrie van de Schepping – een herinnering aan ons verre verleden. Google maar eens op zijn naam. Ik vind zijn boek(en)fascinerend, maar vooral ook inspirerend.

 3. Doen wat leuk is : Peter's weblog on februari 20th, 2010 20:43

  […] het artikel ’Geld in- en uitademen‘ schreef ik dat we in ons systeem van overtuigingen kunnen vastleggen dat geld vanzelf […]

 4. Doen wat leuk is : Peter's weblog on februari 20th, 2010 20:43

  […] het artikel ’Geld in- en uitademen‘ schreef ik dat we in ons systeem van overtuigingen kunnen vastleggen dat geld vanzelf […]

 5. Doen wat leuk is : Peter's weblog on februari 20th, 2010 20:43

  […] het artikel ’Geld in- en uitademen‘ schreef ik dat we in ons systeem van overtuigingen kunnen vastleggen dat geld vanzelf […]

 6. Doen wat leuk is : Peter's weblog on februari 20th, 2010 20:43

  […] het artikel ’Geld in- en uitademen‘ schreef ik dat we in ons systeem van overtuigingen kunnen vastleggen dat geld vanzelf […]

 7. Doen wat leuk is : Peter's weblog on februari 20th, 2010 20:43

  […] het artikel ’Geld in- en uitademen‘ schreef ik dat we in ons systeem van overtuigingen kunnen vastleggen dat geld vanzelf […]

Laat je reactie achter!