De ziel van het ondernemen

Geplaatst op 17 januari, 2008 

De ziel van het ondernemen herken ik in het dagelijke leven minder vaak dan ik graag wil. Veel ondernemingen hebben al een heel leven achter de rug waarbij het soms lijkt of met de loop der jaren de werkelijke spirit van het ondernemen langzaam is verdwenen.

Net zoals bij een lekkende kraan gaat dat soms druppel voor druppel maar op  jaarbasis is dat toch een flinke plas water. Met een ‘lekkende ziel’ is best nog een hele tijd te leven maar dat is eerder een kwestie van overleven dan van echt leven.

Hoe anders is het om in contact te zijn met startende ondernemers, mensen die een eigen bedrijf starten en hun zekerheid, of de illusie daarvan, achterlaten en hun hart en passie volgen. Wat een verademing!

Het is net als in contact met een baby: zo dicht bij het ontstaan van het nieuwe leven is er het pure contact met de ziel ervan. Zo dicht bij het ontstaan van een nieuwe onderneming is er diezelfde beleving die herinnert aan hoe inspirerend, creatief en vernieuwend ondernemen kan zijn.

Bewaard onder Ondernemen

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!