Voor mij zijn twee aardbollen nodig

Geplaatst op 23 oktober, 2014 

Juist, ik deed vandaag een test om mijn ecologische voetafdruk te bepalen: http://voetafdruktest.wnf.nl/

Hoopvol was ik, gegeven mijn levensstijl of het beeld dat ik daarvan heb. Gedownsized heb ik maar is het genoeg? Volgens de test, en die heb ik eerder iets te positief dan te negatief ingevuld, zijn er maar liefst twee aardbollen nodig als iedereen zou leven zoals ik.

WTF!

Schrale troost dat de gemiddelde Nederlander hoger scoort. Zeer schraal. Ja, als je daar troost uit put, leg dan je kinderen en kleinkinderen eens uit dat zij minder hebben omdat jij meer wilde hebben.

WTF!

Toen deed ik de test nog een keer en heb flink gelogen. Zijn er 1,4 aardbollen nodig als iedereen zou leven zoals ik heb gelogen dat ik leef.

WTF!

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Voor mij zijn twee aardbollen nodig”

 1. Nicole Andries on oktober 24th, 2014 11:43

  2,9 aardbollen voor mij! 2,9! Ook in shock. Was al van plan aan de keukentafel mijn eigen klimaatbeloftes neer te pennen en ondertekenen, maar dat plan krijgt zo ineens veel meer haast.

  Uiterlijk in november houd ik mijn hoogstpersoonlijke klimaattop. En dan moet daar minstens een aardbol af, van die 2,9 aardbollen.

 2. Peter de Kock on oktober 24th, 2014 11:49

  @Nicole: Goed idee, een persoonlijke klimaatbelofte. Ga ik ook eens over nadenken. Maar we laten ons niet ontmoedigen, kleine stapjes helpen ook. Gisteren nog een aanbod ‘wilt u er een tasje bij’ afgeslagen. Kijk, dat helpt ook. En er zijn een boel technische ontwikkelingen die erg hoopvol zijn. Zo wordt er in Krommenie een fietspad aanglegd dat tevens zonnepaneel is. En ik las laatst ook over een techniek zonnepanelen te maken zo transparant als glas. Moet je voorstellen dat het hele glasoppervlak zonnepaneel is.

 3. Daan de tekenaar on oktober 27th, 2014 11:43

  Eerst aan kunnen geven dat je stadsverwarming hebt en dan bij warm water weer niet, dat komt bij ons ook bij de stadsverwaming vandaan. Verder leef ik niet heel milieu bewust. Vind zonnepanelen wel interessant, maar zoals het nu gereguleerd is ben je nog steeds afhankelijk van je energie leverancier om stroom te mogen genereren, dat is wat me werkelijk tegen staat, de energie maatschappij bepaalt nog steeds hoe ik mijn stroom opwek en of ik wel mag terugleveren en hoe dat dan weer verrekend wordt.

  mijn score kwam op 2,7 daar was ik al bang voor 🙁

 4. Peter de Kock on oktober 27th, 2014 19:44

  @Daan: Via Facebook kreeg ik ook wat reactie dat de test flink wat nuances mist en dat is ook wel zo. Maar op zich wel goed dat we erover gaan nadenken en dat we iets doen. Misschien iets vaker de akoestische gitaar pakken ipv de elektrische, dat helpt ook 🙂

 5. Daan de tekenaar on oktober 28th, 2014 10:07

  Nu moet ik dus ook een akoestische bas aan gaan schaffen, top

  En dan de new wave avond gewoon nog donkerder, minder lampen aan scheelt ook weer en draagt bij aan de sfeer 🙂

 6. Peter de Kock on oktober 28th, 2014 17:58

  @Daan: En dit mooie en donkere voorbeeld van Middelburg volgen http://www.nachtvandenachtmiddelburg.nl/

Laat je reactie achter!