Opkrabbelmuziek

Geplaatst op 5 december, 2011 

Met het verschijnen van Karin Ramaker’s boek ‘Opkrabbelen nadat je op je bek bent gegaan’ denk ik ineens aan opkrabbelmuziek, muziek die tot steun is na het op je bek gaan, muziek die herinnert aan het opkrabbelen.

Dan denk ik aan The Sound: Winning

Het is een nummer met twee verschillende gezichten. Het eerste is dat van de tekst, een tekst over opkrabbelen. Het tweede is dat van de muziek, muziek die meer een sfeer neerzet van ‘When you’re on the bottom’ dan van ‘Crawl back to the top’.

Het is misschien juist daarom dat ik ‘Winning’ zo mooi vind. Niet allen brengt het herinneringen naar boven, ook maakt het weer helder dat als het opkrabbelen begint, het verdriet niet ineens voorbij is. Meestal begint het dan pas.

Bewaard onder Boeken, Muziek

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Opkrabbelmuziek”

  1. karin r. on december 5th, 2011 19:45

    sterker nog, dit staat erin. 🙂

  2. Peter de Kock on december 5th, 2011 20:31

    @Karin: Misschien heb ik wel een speciale gave #helderziend 🙂

Laat je reactie achter!