Creatief op je bek gaan

Geplaatst op 10 november, 2011 

Deze week verscheen het tweede promofilmpje voor het boek ‘Opkrabbelen – nadat je op je bek bent gegaan‘ van Karin Ramaker. Het filmpje gaat over hoe creativiteit kan helpen als je wilt opkrabbelen.

Ik vroeg me na het bekijken van het filmpje zomaar voor de grap af of creativiteit ook een rol speelt bij het op je bek gaan.

Lang geleden was ik op de fiets onderweg naar het wekelijkse zondagmiddagafspraakje met wat vrienden. Onderweg kwam ik haar tegen. We stopten en maakten een praatje en ik werd al snel overdonderd toen ik merkte dat ze precies die dingen leuk vond die ik ook leuk vond. Maar als zij alles leuk vond wat ik leuk vond, dan vond ik dus alles leuk wat zij leuk vond. En dat betekende dat zij mij leuk vond en ik haar…

Toen ik een half uur later dan afgesproken op het vriendenafspraakje arriveerde, zei ik dat ik onderweg een ontmoeting had gehad die mijn leven zou veranderen.

Die ontmoeting heeft mijn leven inderdaad veranderd en, achteraf gezien, precies in de richting die ik wilde. Maar ook precies op de manier die ik niet wilde. Een jaar na dat gesprekje was ik emotioneel bont en blauw en kon ik aan de slag. Met mezelf wel te verstaan.

Misschien is alles op één of andere manier een expressie van creativiteit. Dus ook het op je bek gaan. Het is een ander scenario dan het scenario van weer opkrabbelen maar beide scenario’s staan werkelijk strak van de creativiteit. Alleen kun je dat meestal later pas zien, heel veel later.

Opkrabbelen gesprek (1) from Marco Raaphorst on Vimeo.

Credits: het promofilmpje is gemaakt door Marco Raaphorst.  De gesprekleidster is Karin Ramaker andere twee meeschrijvers uit de video zijn Marieke Sweens en Katja Linders.

Lees ook:

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Creatief op je bek gaan”

  1. Marjanneke on november 11th, 2011 06:55

    Ik zeg altijd maar zo, Peter…het glas is halfvol aan het eind van de tunnel :-). Klein grapje mag he, op vrijdag…
    Fijn weekend!

  2. Peter de Kock on november 11th, 2011 10:09

    @Marjanneke: wat een tegenvaller: aan het eind van de tunnel verwacht ik toch echt wel een volledig vol glas aan te treffen 🙂 Goed weekend

Laat je reactie achter!