Project dankbaarheid deel 2

Geplaatst op 22 maart, 2011 

Tijdens het avondeten doen we altijd een rondje ‘Wat vond je leuk en wat vond je niet leuk vandaag’. Iedereen mag dan om de beurt iets noemen wat hij/zij die dag leuk vond en wat hij/zij die dag niet leuk vond.

Onopgemerkt is het eigenlijk een speelse variant geworden van wat Melody Beattie beschrijft in haar boek ‘Make Miracles in Forty Days‘. Door uit te spreken wat er die dag was (leuk of niet leuk) erken je dat het er was. Erkennen dat iets er was, is een vorm van ‘dank je wel’ zeggen.

Wat ik leuk vind vandaag was dat het heerlijk weer was, de warmte van de zon voelen op mijn jas toen ik ’s middags even een korte wandeling maakte. Wat ik niet leuk vond vandaag, was dat ik een aantal schrijfprojecten die ik steeds uitstel, nog verder heb uitgesteld.

Lees ook: Project dankbaarheid

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Project dankbaarheid deel 2”

 1. Jooper on maart 23rd, 2011 17:10

  Klinkt als een soort van dagelijkse Thanksgiving 🙂 Zelf vind ik het prettig om over dit soort dingen even na te denken als ik na m’n werk op de bank neerplof. Wat was leuk, wat viel tegen en wat voor leuks kan ik het resterende stukje dag nog doen? Het houd je bewust van je dagelijkse bezigheden en zorgt ervoor dat niet alles in een soort van roes aan je voorbij gaat.

 2. Peter de Kock on maart 23rd, 2011 17:55

  Dat is ook een goeie @Jooper, dat zou ik ook graag vaker willen doen. Bij het afsluiten van een activiteit, bijvoorbeeld werk, even een moment van bezinning en reflectie alvorens de volgende activiteit te starten. Nuttige en bruikbare tip, thx.

 3. Hanneke on maart 26th, 2011 12:46

  Oja dat zou voor mij denk ik ook wel goed zijn, op één of andere manier vind ik het lastig om een moment van echte rust te nemen.
  Even de dag doornemen met mezelf.

 4. Peter de Kock on maart 26th, 2011 13:05

  Herken ik @Hanneke. Het moment samen aan tafel is daarom, voor ons, een goede gelegenheid om even stil te staan bij de dag. En dan nog gebeurt het wel eens dat we het vergeten.

Laat je reactie achter!