Mijn eigen slavendrijver

Geplaatst op 29 december, 2009 

Ik heb vakantie en hoef helemaal niets. Er is niemand die me dwingt iets te doen wat ik niet wil doen of om meer hooi op mijn vork te nemen dan ik aankan. Er zijn ook geen deadlines. Ik heb vakantie en toch voel ik me af en toe gespannen en gestrest.

Die spanning en stress komen van binnenuit, door wat ik van mezelf verwacht en de verplichtingen die ik mezelf opleg, door de verhalen die ik mezelf vertel over wat ik nog ‘moet’ doen. Ik ben mijn eigen slavendrijver.

Gisteravond voor het naar bed gaan wilde ik nog een blogpost schrijven, ik vond dat ik nog een blogpost MOEST schrijven. Met moeite schreef ik een paar zinnen en zat mezelf te forceren die paar zinnen online te zetten, ook al hadden ze niet die kwaliteit die ik graag wilde. Maar ja, als ik ze online zou zetten was mijn slavendrijver tenminste tevreden en hield hij hopelijk op met zeuren.  Na anderhalf uur ploeteren met een paar zinnen hakte ik de knoop door om geen blogpost te schrijven en ging naar bed.

Nu ben ik blij dat ik gisteren geen blogpost heb geschreven. Had ik dat wel gedaan en die paar zinnen wel gepubliceerd, dan had mijn slavendrijver nu waarschijnlijk gejammerd ‘het is niet goed genoeg’.  Gisteravond was de bron leeg en nu, na een nachtje slapen, weer opgevuld en heb ik wel  ideetjes om over te schrijven. Creativiteit en een actieve slavendrijver gaan niet samen.

Credits: deze blogpost is geïnspireerd door ‘Verhalen in mijn hoofd’ van Ingrid Greitemann.

Bewaard onder Persoonlijk, Schrijven

Tags: ,

Reacties

9 Reacties to “Mijn eigen slavendrijver”

 1. Mike's Webs on december 29th, 2009 12:27

  Jezelf vrij-af geven blijkt in de praktijk vaak moeilijker dan je denkt. Ik heb mezelf 2 weken vrijgegeven zo aan het einde van het jaar en had mezelf voorgenomen zo min mogelijk achter mijn Mac te zitten, te twitteren en te bloggen. Dat blijkt in de praktijk moeilijk te gaan als je toch dagen thuis blijft. De oplossing voor mij is een paar dagen het huis ‘ontvluchten’. Even eruit, twee dagen een hotelletje met mijn lief. Weg van het keyboard als ’t ware. Vanaf morgen dus even niets, mijn slavendrijver kan zeuren wat ie wil. Dat ik daarom mijn webisode niet op tijd krijg afgemonteerd neem ik dan ook voor lief. Niemand die me dwingt om die dingen te maken en te posten. Alles op z’n tijd.

 2. Peter de Kock on december 29th, 2009 20:22

  Ik wens jullie veel plezier samen Michael. Even niets doen is inderdaad wat moeilijker dan het lijkt. Al die zelf bedachte ‘moetjes’ zitten dan lelijk in de weg. Ik denk dat ik mijn slavendrijver aan een vuurpijl bind en donderdagnacht afvuur 🙂 Alvast een fijne jaarwisseling Michael.

 3. Mike's Webs on december 30th, 2009 10:53

  Insgelijks, Peter! En schiet die slavendrijver maar lekker hoog 🙂

 4. Het universum van voelen : Peter's weblog on januari 25th, 2010 10:02

  […] Lees ook: Mijn eigen slavendrijver […]

 5. Het universum van voelen : Peter's weblog on januari 25th, 2010 10:02

  […] Lees ook: Mijn eigen slavendrijver […]

 6. Het universum van voelen : Peter's weblog on januari 25th, 2010 10:02

  […] Lees ook: Mijn eigen slavendrijver […]

 7. Het universum van voelen : Peter's weblog on januari 25th, 2010 10:02

  […] Lees ook: Mijn eigen slavendrijver […]

 8. Het universum van voelen : Peter's weblog on januari 25th, 2010 10:02

  […] Lees ook: Mijn eigen slavendrijver […]

 9. Gedwongen vakantie - Michael Minneboo on juli 13th, 2015 15:31

  […] om die dingen te maken en te posten. Alles op z’n tijd.Bovenstaande schreef ik als reactie op een blogpost van Peter de Kock. Ik volg zijn weblog al een tijdje met veel plezier.Vandaag voeg ik daad bij ‘t woord: twexit […]

Laat je reactie achter!