In memoriam Randy Pausch

Geplaatst op 6 augustus, 2008 

Vandaag las ik het verdrietige nieuws dat op 25 juli 2008 Randy Pausch is overleden. Een maand geleden ontdekte ik op het Internet zijn zogenaamde ‘The last lecture’ met als titel ‘Really achieving your childhood dreams’.

Randy, getrouwd, vader van drie jonge kinderen en professor in de informatica en pionier op het gebied van virtual reality, krijgt op een dag te horen dat hij alvleesklierkanker heeft. Deze vorm van kanker is ongeneeslijk en Randy heeft nog enkele maanden te leven. Met deze wetenschap geeft hij op de Carnegie Mellon University voor een volle zaal met collega’s en studenten zijn laatste voordracht die inmiddels miljoenen harten heeft geraakt.

Randy draagt ‘Really achieving your childhood dreams’ op aan zijn kinderen. Het is een booschap die hij zijn kinderen wil meegeven om te dromen. Het is een boodschap van inspiratie, hoop en aanmoediging om te dromen en om dromen waar te maken. Over de muren waar je tegenop zult lopen zegt hij het volgende:

“Muren zijn er om de mensen tegen te houden die het niet graag genoeg willen. Ze zijn er om de ánderen tegen te houden.”

Randy Pausch heeft er alles aan heeft gedaan om zo lang mogelijk in leven te blijven om samen met zijn vrouw en kinderen te kunnen zijn. Hij heeft het leven een prachtige erfenis nagelaten.

Naar aanleiding van zijn laatste voordracht is er ook een boek verschenen met de titel “The last lecture”. Het is in het Nederlands uitgeveven bij uitgeverij Forum Amsterdam onder de naam ‘Nu ik dood zal gaan, mijn laatste woorden voor mijn kinderen en de wereld’.

Een boek voor mensen die durven te dromen en die de moed hebben hun dromen waar te maken.  Een boek van een moedig mens voor andere moedige mensen.

Randy, bedankt.

Bewaard onder Boeken, Inspiratie

Tags: ,

Reacties

3 Reacties to “In memoriam Randy Pausch”

  1. De onmogelijke liefde | Peter’s weblog on april 17th, 2009 12:06

    […] mij is het deze onzichtbare muur van mentale blokkades die Randy Pausch bedoelde toen hij […]

  2. Onderneem het | Peter’s weblog on juli 3rd, 2009 08:11

    […] Randy Pausch zei het als volgt: “Muren zijn er om de mensen tegen te houden die het niet graag genoeg willen. Ze zijn er om de ánderen tegen te houden.” […]

  3. De blog blues : Zwerven door het alledaagse on juni 22nd, 2010 22:04

    […] Nee, als dit een beproeving is, dan is het antwoord: doorgaan. Ik denk aan de woorden van Randy Pausch: […]

Laat je reactie achter!