10 jaar ZAPzaterdag

Geplaatst op 26 november, 2023 

ZAPzaterdag: samen zwerfafval opruimen in Oosterheide op de laatste zaterdag van de maand met na afloop een gezellig bakkie koffie samen.

Zo luidt het altijd, tien jaar lang alweer.

Samen begin je ergens aan zonder precies te weten hoe en wat. Tien jaar later kijk je terug en overzie je het geschenk van hoe irritatie en frustratie positieve acties kunnen stimuleren, overzie je een rijkdom aan ervaringen en vooral aan contacten met geweldig betrokken mensen. Ik heb het over ZAPzaterdag gisteren en de viering van de tiende verjaardag daarvan.

Over tien jaar ZAPzaterdag valt heel veel te vertellen en de verhalen daarover kwamen vandaag spontaan tot stand doordat iedereen na het ZAPpen vertelde hoe hij/zij aan het ZAPpen is gegaan en en in contact is gekomen met ZAPzaterdag.

Wat een mooie verhalen mensen. Irritatie en frustratie zijn nou niet bepaald emoties waar je naar uitkijkt maar als je hoort hoe deze emoties voeding kunnen geven aan het samen komen van mensen met als drijfveer zorg dragen voor hun buurt of wijk, dan voel je dankbaarheid voor deze irritaties en frustraties.

Dank aan iedereen die de afgelopen 10 jaar heeft meegedaan, of het nou 1x is of 100x, iedereen bedankt. Dank ook aan Elles die samen met haar Peter vandaag onze gastvrouw en gastheer waren en ons trakteerden op alles wat we nodig hadden om samen op een supergezellige manier 10 jaar ZAPzaterdag te vieren.

Dank ook aan alle oud-deelnemers aan ZAPzaterdag zoals Hanneke die er vandaag helaas niet bij kon zijn maar ons wel een heel lief kaartje had geschreven.

In januari gaan we weer verder. Ik hoop iedereen dan weer te zien. Hoewel december nog moet beginnen wens ik iedereen alvast een fijne decembermaand toe en een schoon 2024.

Bewaard onder Onze wijk

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “10 jaar ZAPzaterdag”

 1. Walther on november 26th, 2023 17:01

  Gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie wel snel wat andere activiteiten vinden dan zappen… puur omdat er dan niets meer te zappen valt (vrees dat dat een utopie zal blijven voorlopig).

 2. Peter de Kock on november 26th, 2023 21:48

  @Walther: de meningen daarover lijken nogal verdeeld. Sommig zappers merken dat er mede dankzij de statiegeldregeling op plastic flesjes en blikjes minder afval op straat ligt, anderen merken juist op dat het lijkt alsof de hoeveelheid afval op straat juist toeneemt. Mochten we ooit werkeloos worden, dan lijkt me dat een goede reden voor een goed feest.

 3. Rob Alberts on november 26th, 2023 19:23

  Gefeliciteerd met dit opgeruimde jubileum.

  Opgeruimde en feliciterende groet,

 4. Peter de Kock on november 26th, 2023 21:45

  @Rob: dank je wel. Het is als een soort van alchemie, ergernis omzetten in opruimacties en het plezier van mensen samen.

Laat je reactie achter!