Mijn leven

Geplaatst op 21 oktober, 2023 

Het is alweer even geleden dat ik de film ‘Mi Vida’ zag.

Mi Vida is een prachtige film over de worsteling van Lou, gespeeld door Loes Luca, om haar leven in eigen hand te nemen. Ze voelt wat ze wil, geeft daar dapper gehoor aan en komt helemaal tot leven.

Maar dan…..

Zo gaat dat in films, dat je voelt aankomen dat het allemaal iets te gemakkelijk gaat en dat er wel weer een probleem zal opduiken. En dat gebeurt: Lou wordt onder druk gezet door haar familie om haar nieuwe avontuurlijke leven in Spanje toch maar weer in te ruilen voor datgene wat anderen van haar verwachten, haar oude leventje in Nederland en er zijn voor anderen.

En daar geeft ze gehoor aan.

Als ervaren kijker weet je dan al lang en breed dat dit niet het einde is maar dat je wel even moet denken ‘Lou, doe dat nou niet!’. Maar Lou keert om, letterlijk en ook figuurlijk, naar haar eigen leven.

 

Na het zien van deze film kun je haast niet anders dan jezelf levensvragen te stellen. Daarnaar handelen is helaas wel iets lastiger dan wat Loes Luca deed, het volgen van een filmscript. Maar niet Loes is waar het om draait maar Lou. Dat is het mooie van films: de acteur verdwijnt en het verhaal verschijnt.

Bewaard onder Films

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!