Het zesde kaarsje op de ZAPZATERDAG taart

Geplaatst op 7 december, 2019 

Bij het zesde kaartje op de ZAPZATERDAG taart vieren we niet zozeer dat het zes jaar geleden is dat ZAPZATERDAG is geboren: elke laatste zaterdag van de maand de straat op in Oosterheide om samen zwerfvuil op te ruimen.

Waar we dit keer extra bij stil staan is dat sommigen van ons het dit jaar moeilijk en zwaar hadden of hebben. Dierbaren die overlijden of ernstig ziek worden, levens die van de ene op de andere dag een heel andere wending krijgen en werelden die instorten.

Het is het zwerfvuil dat ons samen brengt om ook dat, vooral dat, met elkaar te delen. En dan vraag ik mezelf wel eens af: zijn we niet beter bezig als we in plaats van twee uur zwerfafval opruimen en een half uurtje koffie drinken, een half uurtje zwerfafval opruimen en twee uur koffie drinken?

Maar het is goed zoals het is. In zes jaar ZAPZATERDAG heb ik mensen zien komen en gaan. Soms denk ik zelf wel eens zal ik er mee doorgaan? Maar dan wordt het weer ZAPZATERDAG en merk ik hoeveel het iedereen brengt en kijk ik weer uit naar de volgende keer want er is zoveel moois dat ons samen brengt.

Wijkbeauty

Ik vind dit een mooi proces. Misschien wel omdat het zo kwetsbaar is, we rekenen er immers op elkaar volgende maand weer te zien maar zo vanzelfsprekend is dat allemaal niet. Was eerst het zwerfvuil de drijfveer, nu zijn het de mensen: jullie!

Bedankt allemaal.

Bewaard onder Onze wijk

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Het zesde kaarsje op de ZAPZATERDAG taart”

  1. Frank Wiesmuller on december 9th, 2019 06:29

    Ik kan dit zeer waarderen, ook vanwege het feit dat we het idd gewoon niet kunnen uitstaan dat er mensen zijn die klakkeloos hun troep op straat dumpen en we het dus bijna achter hun kont opruimen,maar het is zeker niet de enige reden dat we bij elkaar komen, het voelt bijna als familie ,althans voor mij,dankjewel voor dit stukje.

  2. Peter de Kock on december 9th, 2019 18:59

    @Frank: Raak samengevat, ik ga graag mee met jouw woorden. Jij ook bedankt.

Laat je reactie achter!