Team bijenlint Oosterheide 2019

Geplaatst op 22 april, 2019 

Ik stel je graag even voor aan team bijenlint Oosterheide 2019:

Team bijenlint Oosterheide 2019

Afgelopen vrijdag, een paar dagen voor de landelijke zaaidag, zaaiden we dankzij het Bijenhoudersgilde Oosterhout en betrokken vrijwilligers, het bijenlint Oosterheide 2019 alvast in.

Niet op de groepsfoto maar wel een teamlid dat echt even genoemd moet worden, is MidZuid Oosterhout dat net als voorgaande jaren ons bijenveldje weer netjes zaaiklaar maakte:

Voorbereiden van het bijenlint door MidZuid Oosterhout

Op zo’n prachtige lentedag als afgelopen vrijdag, is samen bloemen zaaien voor bijen, hommels en vlinders, samen iets nuttigs en moois doen in eigen wijk, een bijzonder dankbare ervaring.

Zeg nou zelf:
 

Na afloop kreeg iedereen van het Bijenhoudersgilde Oosterhout nog een zakje bloemenzaad mee zodat het bijenlint zich verder kan verspreiden over de hele stad:

Bijenlint als gezond stadsvirus

Eugene, Rafael, Willem-Jan, Kees-Jan, Mariëlle, Hanneke, Hans, Willy, Marcel en Vera: dank jullie wel!

Bewaard onder Onze wijk

Tags: , , ,

Reacties

2 Reacties to “Team bijenlint Oosterheide 2019”

  1. Hanneke Woerdeman on april 22nd, 2019 19:15

    Hoi Peter,
    ’tWas’n mooie middag en leuk al die mini-interviewtjes; nu maar hopen op wat regen zo af en toe, zodat er een rijk bijenlint komt!

  2. Peter de Kock on april 22nd, 2019 20:38

    @Hanneke: Vanaf woensdag misschien wat regen. Sinds het ontstaan van dit bijenlint hebben we vaker droge periodes gehad, de natuur regelt dat wel. Over een week of zes gaan we de eerste bloemen zien, ik kijk er al naar uit.

Laat je reactie achter!