Laatste keer dit jaar zwerfafval opruimen in Oosterheide

Geplaatst op 23 december, 2018 

Na weer een jaar elke laatste zaterdag van de maand de straat op in Oosterheide om samen zwerfafval op te ruimen, eindigt de teller voor 2018 op 210 zakken ofwel 611,8 kg.

De buit van samen de straat op

En dat nodigt uit tot een feestelijke afsluiting om even stil te staan bij waar mensen samen toe in staat zijn.  De gezelligheid van het Floralia park tijdens de Kaai-Fair Wintermarkt was daarvoor ideaal geschikt maar niet voordat we voor de twaalfde keer dit jaar samen de straat opgingen voor een laatste rondje ZAPZATERDAG.

Zwerfafval opruimen kan een soort van natural high geven:

De high van het opruimen

Het is spijtig dat politiek en bedrijfsleven juist hierop rekent in een poging alweer onder statiegeld uit te komen. Trots en twijfel wisselden elkaar dit jaar dan ook af. Trots op wat we samen voor elkaar hebben gekregen en twijfel of we ons hiermee niet in onze eigen voet schieten op weg naar datgene waar we allemaal zo naar verlangen: statiegeld. Ik heb dit duivelse dilemma niet verzonnen maar zit er wel mee net als velen met mij. Politiek en ondernemers, jullie kunnen de oplossing zijn, kies daar dan ook voor.

Wat mij heeft geholpen ermee door te gaan, is vooral het contact met andere ZAPPERS want wat een bevlogenheid. De jongste dit jaar was tien en de oudste tachtig en allemaal met het zelfde doel: een gezonde schone planeet waar we in harmonie met elkaar en de natuur samen leven.

En die harmonie begint bij onszelf met wat hulp van een gezellige plek in de Floralia met koffie en kerstkoekjes:

Dank jullie wel…..

…..voor jullie hulp en steun,

Nou zijn 210 zakken helaas slechts het topje van de ijsberg maar we hoeven niet de hele wereld op onze nek te nemen. Beter is doen wat binnen onze cirkel van invloed ligt en daarop een borreltje te drinken. En dat deden we in de Floralia met lekkere warme Glühwein.

Cheers

Iedereen die dit jaar heeft meegeholpen: dank jullie wel en een fijne Kerst toegewenst en alle goeds, moois en liefs voor 2019.

Bewaard onder Onze wijk

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!