Projectgroep ‘Datagericht Werken’ bezoekt Oosterheide

Geplaatst op 13 oktober, 2018 

Op vrijdag 26 oktober maakt de projectgroep ‘datagericht werken’ een tour door Oosterheide om kennis te maken met de leefwereld van onze wijk.

Sinds de kick off bijeenkomst van dit project in december vorig jaar, heeft de projectgroep, geholpen door data en machine learning, Oosterheide voornamelijk leren kennen aan de hand van tabellen en grafieken. Op 26 oktober wordt de projectgroep door wijkbewoners, de wijkagent en andere betrokkenen, meegenomen op een tour door een wijk van grote verschillen maar bovenal een wijk waar mensen met al die verschillen graag samen schitteren, stralen en rijk zijn:

De straal-schitter-rijk-muur bij Kindcentrum de Ontdekking

De tour eindigt tussen 14:00 en 15:00 uur in het Floralia park waar iedereen welkom is informeel kennis te maken met de projectgroep en dit project.

Het datagericht werken is door de gemeente Oosterhout ingezet om onderzoek te doen naar veiligheid. Hierbij is gebruik gemaakt van beschikbare wijkdata zoals die van de gemeente, Thuisvester en van de politie. Oosterheide fungeerde voor deze nieuwe manier van werken als pilot. De gemeente Oosterhout zal deze methodiek in de nabije toekomst ook op ander terreinen inzetten.

De voorlopige conclusies van het pilot project Oosterheide zijn interessant genoeg daar 26 oktober in het Floralia park zelf navraag naar te doen.

Over de pilot datagericht werken blogde ik voorafgaand aan dit project kritisch ‘ Oosterheide: Met Ons Hart Kan Zoveel Meer Dan Met Onze Data‘.

Zat ik ernaast of juist niet? Op 26 oktober in het Floralia park kun je het zelf navragen.

Bewaard onder Onze wijk

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!