Waarom ruimen we in Oosterheide zwerfafval op?

Geplaatst op 1 juli, 2018 

Vrijdagavond….. Hey kijk, een artikel over hoe het college in Oosterhout denkt over de samenwerking met Nederland Schoon. Interessant, even lezen want Oosterhout heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie en dat betekent hey ho let’s go richting statiegeld op plastic flesjes en blikjes en bye bye zwaai zwaai naar Nederland Schoon.

Ik lees, lees, lees en begin tot tien te tellen……….

Bij de 1 wil ik stoppen met het opruimen van zwerfafval en verwijderd worden uit dat bestand met vrijwillige zwerfafval opruimers waar onze gemeente zo graag mee voor de dag komt. Bij de 2 adem ik in en bij de 3 adem ik uit. Bij de 4 denk ik aan de dag van morgen als we net als elke laatste zaterdag van de maand met team hart-voor-een-schone-wijk weer op pad gaan in Oosterheide om zwerfafval op te ruimen:

Team hart-voor-een-schone-wijk

We vullen zaterdag 12 vuilniszakken met zwerfafval en doen dat niet voor het college in Oosterhout en ook niet voor Nederland Schoon. We doen dat omdat we het zelf graag willen, omdat we om onze wijk geven en voor onze kinderen en hun kinderen een planeet willen achterlaten waar het goed en gezond leven is. Geen collegestandpunt dat ons daar vanaf brengt.

Het echte schoon college zit hier in het altijd gezellige en gastvrije Floralia Park na twee uur zwerfafval opruimen:

.

Een echt schoon college omdat ze een echt resultaat hebben geboekt:

.

En omdat ze dat vanuit hun hart hebben gedaan en niet om stemmen te winnen. Repeat after me: omdat ze dat vanuit hun hart hebben gedaan en niet om stemmen te winnen.

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Waarom ruimen we in Oosterheide zwerfafval op?”

 1. Ingrid on juli 1st, 2018 22:01

  Helaas weten de mensen nog te weinig over Nederland schoon!

 2. Peter de Kock on juli 2nd, 2018 19:26

  @Ingrid: idem over de gevaren van de plastic soep en wat we preventief zelf kunnen doen. Neem nou die ballonnenmeuk op Zuiderhout afgelopen vrijdag en zaterdag 🙁

 3. Wesley on juli 2nd, 2018 13:33

  Jullie zijn toppers?

 4. Peter de Kock on juli 2nd, 2018 19:25

  @Wesley: Thanks. Nog niet zo lang geleden was er in het Floralia park een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst voor alle Oosterhoutse zwerfafval opruimers. Wat een lieve mensen zijn dat allemaal en zo betrokken bij hun straat en wijk.

Laat je reactie achter!