Pas als het hart er klaar voor is

Geplaatst op 28 juni, 2018 

De maand juni herinnert me eraan dat de tijd weer is aangebroken voor de jaarlijkse retraite en begint het volgen van de weersverwachtingen en het zoeken in verschillende agenda’s naar een geschikte week, hoofdwerk om iets gedaan te krijgen.

Maar is dat hoofdwerk genoeg om ook echt weer te gaan, om een zo klein mogelijke kamperuitrusting achterop de motor te sjorren en te vertrekken?

Terwijl het hoofd bezig is met de voorbereidingen bedenkt het tevens redenen om niet te vertrekken of om het uit te stellen. Zo kan een periode van drukte voor het hoofd zowel een reden zijn om actie te ondernemen om te gaan (ga nou maar, dat is lekker ontspannend) als een reden om niet te gaan (blijf nou maar, er is nog zoveel te doen). Tja, en hoe kies je dan?

Vijf dagen voor het geplande vertrek was ik bij Michiel voor een sessie hartademhaling. Ik had om deze sessie gevraagd omdat ik een lastige keuze wilde maken. Nee, niet die tussen wel of niet met de motor vertrekken maar eentje die echt lastig was, zo lastig dat ik wist dat ik deze keuze onmogelijk  met mijn hoofd kon maken.

Na deze sessie liep ik over Winkelcentrum Zuiderhout waar een van de ondernemers jarig was. Ik feliciteerde hem,  of ik binnen in zijn zaak even wilde zien wat zijn collega’s voor hem hadden gedaan? Yeah sure. Sta ik daar in zijn zaak, versierd met een heleboel ballonnen en elke ballon in de hartkleur en hartvorm.

Alsof terwijl je bezig was met je hartademheling (Freudiaanse vergissing, moet natuurlijk hartademhaling zijn maar hartademheling is bij nader beschouwing net zo toepasselijk) je hart hier even een kleine voorbereiding heeft getroffen die je toeval kunt noemen maar die net zo goed een niet te missen hint is om vooral door te gaan met die hartademhaling.

Toen voelde ik het ook: ik ben klaar om te gaan. Dan verandert ook de voorbereiding en maakt alle drukte plaats voor rust, vertrouwen en verlangen om te gaan. Dus helemaal in the mood and go!

Als het hart eenmaal een weg heeft gekozen dan gaat alles zoveel makkelijker, dan rijd je je motor niet door een heerlijke bocht maar rijd je motor jou door die bocht, een verschil dat je het best zelf kunt ervaren.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Pas als het hart er klaar voor is”

 1. Ingrid on juni 28th, 2018 22:09

  En we zijn blij dat je ook alweer terug bent! xxx

 2. Peter de Kock on juni 29th, 2018 22:24

  @Ingrid: Ik ook. Hart weer gevolgd en dan kom je vanzelf bij je geliefden.

 3. Huub Koch on juni 30th, 2018 14:14

  Interessant verschil was je daar benoemd Peter… dan rijd je je motor niet door een heerlijke bocht maar rijd je motor jou door die bocht…

  Ooit, heel lang geleden – ik schat zo’n veertig jaar – deed ik een dagopleiding van een jaar voor timmerman. Ik was niet de enige die moeite had met gereedschap op de juiste manier gebruiken. Als je dan weer eens stond te duwen met een boormachine of een schaaftol hoorde ik plotseling weer de stem van de meester instructeur: ‘je moet geen kracht zetten, je moet het apparaat het werk laten doen, anders gaat ie stuk.

  Zoiets herken ik dus ook in jouw motorverhaal.

  Mooie vakantie en daarna spreken we weer snel af!

 4. Peter de Kock on juni 30th, 2018 22:27

  @Huub: Mooi verhaal Huub, dank je wel. Bij voetbal werkt het net zo. De bal het werk laten doen en niet met die bal aan de voet blijven lopen want de bal is altijd sneller dan een loper. Tot later Huub.

 5. Jooper on juli 2nd, 2018 21:36

  Enjoy the ride! Mooi gevoel, om onderweg heerlijk met motor, uitzicht en reis bezig te zijn, en weinig anders. Voor iemand die veel denkt is een leeg hoofd ook wel eens prettig…

 6. Peter de Kock on juli 2nd, 2018 21:56

  @Jooper: Je beschrijft het precies zoals het voor mij werkt. Motorrijden is als een soort van mediteren. Je kunt het je niet permitteren op de motor met van alles en nog at bezig te zijn in je hoofd maar ontspannen en met aandacht onderweg zijn is heerlijk.

Laat je reactie achter!