Wederzijds charme offensief Oosterheide

Geplaatst op 23 december, 2017 

Het is best lastig dat je zo’n sympathieke projectleider bent want anders had ik nog wat harder kunnen bloggen over je project.

Dat meende ik natuurlijk niet. Of toch wel maar dan een heel klein beetje. Acht wat maakt het uit. Zo hard blog ik sowieso niet en dat wil ik ook graag zou houden.

J is namens de gemeente Oosterhout projectleider van het pilot project waar ik afgelopen week over blogde: datagestuurd werken in Oosterheide. Omdat ik daarover nog wat vragen had, stelde J voor naar Oosterheide te komen om er samen over te praten.

We hadden afgesproken bij de Bunthoef voor een gesprek met een goede kop koffie. Niks dan lof over de Bunthoef want het is een enorm belangrijke plek voor onze wijk maar voor koffie neem ik je graag mee naar de overkant, naar ‘de Huiskamer’.

Lopend over de parkeerplaats van Zuiderhout wijs ik daar nog snel op de miniebieb, het gedicht van de gedichtenwedstrijd tegen de gevel aan het Bloemenhof en de versierde Enexis kast als voorbeelden van dingen die mensen in Oosterheide samen doen.

Oosterheide Rocks!

Aan de overkant wijs ik op de flats van het Paterserf als voorbeeld van hoe ook Thuisvester een belangrijke bijdrage kan leveren het in Oosterheide mooier leuker en aangenamer te maken door van die enorme gevels groene gevels te maken. Dingen die beter en mooier kunnen, ze liggen hier voor het oprapen voor de mensen, bedrijven en organisaties die bereid zijn samen de mouwen op te stropen.

De Huiskamer is dan meteen ook zo’n mooi voorbeeld van hoe een plek waar mensen gezellig kunnen zitten en kletsen met een goed bakkie koffie erbij, zo belangrijk is voor onze wijk.

Natuurlijk wil ik J graag wat van het enthousiasme van en voor Oosterheide overbrengen. Ellenoor, eigenaresse van de Huiskamer en tevens inwoonster van Oosterheide, doet dat van haar kant ook als ik haar vraag J wat over haar kijk op Oosterheide te vertellen. Als even later Eugene, die elke woensdagavond met zijn initiatief ‘de Eetkamer’ heel veel mensen blij maakt met een lekker bord eten, ook bij ons aanschuift komt daar nog een ladinkje bovenop. Af en toe valt er een stevige krachtterm, niks mis mee want ook dat hoort bij betrokkenheid.

Andersom laat ook J zich niet onbetuigd. Hij is voortdurend op zoek naar raakvlakken tussen wat hij van ons hoort en zijn project en hoe e.e.a. elkaar kan versterken en helpen. Zoals hij letterlijk de oversteek over het kanaal heeft gemaakt door ons in Oosterheide te bezoeken, maakt hij die oversteek ook voortdurend bij alles wat hij hoort.

Ellenoor, Eugene en ik zijn vooral benieuwd naar de uitkomst van het pilot project datagericht werken. We hopen op een uitkomst waarvan wij zullen zeggen: had je hier nou dat onderzoek voor nodig? Dit hebben we je maanden geleden al verteld.

Ik bedoel dit positief want dat zou betekenen dat we op een spoor zitten waar we met steun van de gemeente nog meer gas kunnen geven.

En J, bedankt dat je naar ons toe bent gekomen. Ik weet niet precies hoe jij het gisteren hebt ervaren maar wij vonden dat anderhalf uur samen een waar charme offensief en wel een wederzijds charme offensief.

Fijne feestdagen allemaal.

Lees ook wat hieraan vooraf ging:

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!