En treinen kijken was nog wel zo leuk

Geplaatst op 5 oktober, 2017 

Was ik een jaar of 10 eerder begonnen met bloggen, dan had ik je in 1996 helemaal lam geblogd over de film Trainspotting en om je helemaal omver te blazen ook over het  boek en de CD met de soundtrack.

Trainspotting was mijn film, mijn boek en mijn soundtrack. Mooi en gruwelijk, lief en bikkelhard, humoristisch en schokkend, Trainspotting was alles tegelijk. Misschien zoals het leven maar dan alles in standje overdrive.

Begin dit jaar was daar ineens het vervolg met dezelfde cast. Ik zag T2 Trainspotting onlangs.

Het begin is veelbelovend als langzaam alle hoofdpersonen uit deel 1 een plaatsje in het nieuwe verhaal krijgen en hun paden opnieuw kruisen. Yes!!! Nu kan T2 Trainspotting echt gaan beginnen. En dan is er geen reet meer aan.

De overdrive is goed kapot en de enige die dat probeert te compenseren is Begbie die daardoor wel heel extreem gestoord lijkt en niet meer in de film past. Hey Begbie, uit welke film kom jij? Uit the Shining deel 2? Ah zo.

In een recensie van het concert van the Rolling Stones las ik dat ze er beter mee kunnen stoppen om de herinneringen intact te houden. Wat een kul! Alsof het hun taak is om voor onze herinneringen te zorgen. Not!

Zorg lekker zelf voor je herinneringen fan. Laat ik dat ook maar doen. Moeilijk? Nee!

Bewaard onder Films

Tags:

Reacties

4 Reacties to “En treinen kijken was nog wel zo leuk”

 1. Michael Minneboo on oktober 6th, 2017 16:25

  Tja, Peter. Dat is altijd jammer als een sequel tegenvalt. Kan ook zijn dat jij toch een andere Peter de Kock bent dan twintig jaar geleden en dat je smaak is veranderd.

 2. Peter de Kock on oktober 7th, 2017 16:24

  @Michael: True. Zoals we gisteren telefonisch al zeiden: ook vriendschappen veranderen. Soms houden ze ook helemaal op.

 3. Johan Herrema on november 10th, 2017 23:46

  Daarom is het zo belangrijk om mooie dingen heel bewust mee te maken. Concerten, films (voor de eerste keer), stedentrips, goed eten: je moet zo oppassen voor de roes waarin het voorbij gaat. Voor mij bestaat het leven uit herinneringen maken, zodat je later het gevoel weer terug kunt halen.

 4. Peter de Kock on november 11th, 2017 12:09

  @Johan: Goeie! Dat heb ik met de eerste Trainspotting gelukkig gedaan. Misschien was het wel zo dat ik met de tweede het gevoel van de eerste wilde terughalen en dat lukte niet.

Laat je reactie achter!