Elkaar aanspreken

Geplaatst op 10 maart, 2017 

Ik zei het beleefd: mevrouw, laat u die hondenpoep daar liggen? Ik zei het beleefd: meneer, dit is een voetgangersgebied.

Mevrouw vond dat er op mijn bakkes getimmerd moest worden en meneer vond dat ik mijn bakkes dicht moest houden. Ga toch samenwerken denk ik dan: fietst hij op de stoep door de stront die haar hond daar heeft uitgekakt.

Volgende week gaan ze allebei stemmen omdat ze vinden dat Nederland weer Nederland moet worden, normen en waarden en zo.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

8 Reacties to “Elkaar aanspreken”

 1. Rene on maart 11th, 2017 11:33

  Schijtzieke metaliteit, maar als je zelf bij jezelf blijft, komt het ooit goed.

 2. Peter de Kock on maart 11th, 2017 11:42

  @Rene: precies, en uit de verbaal agressieve reacties maak ik op dat het werkt, dat ze gevoelig zijn aangesproken te worden op hun gedrag.

 3. Jooper on maart 11th, 2017 18:15

  Pfff, ik heb geen woorden voor dit soort gedrag. Dan maar denken: ik ben blij dat ik zelf niet zo ben, en de mensen waar ik van houd ook niet. Gelukkig merk ik aan m´n stiefzoon en zijn vrienden dat er een generatie aankomt met veel positiviteit, besef en respect.

 4. Peter de Kock on maart 11th, 2017 21:09

  @Jooper: Het is gelukkig een minderheid die zich zo gedraagt en zo reageert. Net als jij kan ik erg hoopvol worden als ik kijk hoe jonge kinderen met elkaar omgaan. We zijn op de goede weg.

 5. Rob Alberts on maart 12th, 2017 19:30

  Nederland verdient zoveel beter.

  Maar eerst zullen we het met elkaar moeten stellen.

  Democratische groet,

 6. Peter de Kock on maart 12th, 2017 20:22

  @Rob: De mensen in kwestie ook, ik kan me namelijk niet voorstellen dat als je lekker in je vel zit je verbaal agressief reageert als je beleefd wordt aangesproken.

 7. Mariette on maart 19th, 2017 23:36

  Ik ben heel makkelijk in aanspreken hoor. Zag gisteren een jongen een papier weggooien op straat terwijl prullebak ernaast stond en zijn moeder naast hem. Zij zei niets tegen hem. Ik zei: wij in dit land gooien dit in een prullebak en niet op de grond. Dus……… En waarempel het werd opgepakt en in de prullebak gegooid. Het werkt dus soms wel.

 8. Peter de Kock on maart 20th, 2017 18:08

  @Mariette: Gelukkig maar dat het soms wel werkt, dat geeft moed er op gepaste wijze mee door te gaan.

Laat je reactie achter!