Ik wil de herinneringen graag intact houden

Geplaatst op 18 februari, 2017 

Nieuwsbrief van 013: ‘De beste tijdloze bands vind je dit jaar in 013‘. 31 mei The Mission en op 26 oktober Peter Hook & The Light.

The Mission zag ik voor het eerst live toen Wayne Hussey en Craig Adams net een jaar uit Sisters of Mercy waren gestapt. Hun eerste langspeler ‘God’s Own Medicine‘ was toen nog in de maak.

Peter Hook zag ik live met New Order toen hun eerste New Order plaat uit was: Power, Corruption & Lies. Daarvoor hadden ze natuurlijk ‘Movement‘ gemaakt maar dat was nog een echte Joy Division plaat, Power Corruption & Lies was de eerste plaat met het onmiskenbare New Order geluid.

Een geweldige tijd, achteraf en bij nader inzien dan, die ik niet over zou willen doen, of toch wel, nee beter van niet, hoewel…

En dan nu, 2017, de kans dezelfde live ervaring te ondergaan. Doen? Gaat tegenvallen zei iemand me,  zoals toen wordt het nooit meer.  Die bands zijn anders geworden, Wayne, Craig en Peter zijn nu stukken ouder en ik ook, wil ik dat onder ogen zien, weerspiegeld op het podium? Wat zou jij doen?

Ouder worden, daar gaat het niet om, wel hierom: ik wil de herinneringen zoals ze zijn graag intact houden. Dat geldt niet voor alle herinneringen maar wel deze. Vraag me niet waarom, dat is alleen voor intimi.

Bewaard onder Muziek

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Ik wil de herinneringen graag intact houden”

 1. Walther on februari 19th, 2017 17:39

  Wasteland <3 mijn favoriete nummer van het album alhoewel Severina ook heerlijk was om naar te luisteren.. Bridges Burning heb ik later als lijflied gehad toen ik een nieuwe richting insloeg.

 2. Peter de Kock on februari 19th, 2017 20:22

  @Walther: Gave nummers allemaal. Ik vond in die tijd de Neil Young cover ‘Like a hurricane’ echt geweldig.

 3. daan on februari 20th, 2017 09:27

  Scheelt misschien dat ik ze nog niet live heb gezien. Dus denk dat ik toch Peter Hook ga bezoeken 🙂

 4. Peter de Kock on februari 20th, 2017 17:55

  @Daan: Via Twitter lees ik veel lof over zijn live performances, wordt vast erg mooi.

Laat je reactie achter!