Vrede is makkelijk zat

Geplaatst op 19 oktober, 2016 

Stel dat je een slechte gewoonte hebt die belachelijk veel geld kost en voor enorm veel leed zorgt, dan zou je toch denken dat je daar met het grootste gemak mee kunt stoppen. Vooral als je bedenkt dat het een gewoonte is die ook nog enorm veel inspanning vergt. Gewoon ermee stoppen, makkelijk zat, als je niks doet ben je er al vanaf.

peace

Peace!

Oorlog is zo’n gewoonte en ik mag daar zo af en toe graag naïef over zijn want van oorlog afkomen is ook makkelijk zat: gewoon niks doen en vrede is daar. Om oorlog te kunnen voeren moet juist een heleboel gebeuren, voor vrede daarentegen niets.

Bewaard onder Fotobloggen

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Vrede is makkelijk zat”

 1. daan on oktober 21st, 2016 09:36

  Gewoon op bed blijven liggen in plaats van op commando naast je bed springen, gedwee je geweer, laarzen en tanden poetsen. Als iedere soldaat dit zou doen.. uitslapen, beetje hangen met je compangie.. niks geen duur materieel meer nodig, geen ammunitie meer verspillen.. geen wederopbouw meer nodig.. wat een hoop tijd en middelen zou het schelen.. en een hoop ellende ook..

 2. Peter de Kock on oktober 22nd, 2016 19:03

  @Daan: Vandaar ook het voorbeeld van John & Yoko met hun Bed-In actie in het Amsterdamse Hilton hotel. Wat langer in bed blijven, ik vind het zo gek nog niet….

 3. Ximaar on oktober 21st, 2016 14:27

  Zelf ben ik ook pacifist uit luiheid. 😉

 4. Peter de Kock on oktober 22nd, 2016 19:05

  @Ximaar: Verstandig lui zijn, ik vind het een godsgeschenk.

Laat je reactie achter!