Zelfs een mini ontmoetingsplaats werkt

Geplaatst op 10 september, 2016 

Lopend vanuit Breda. Had er net een auto afgeleverd bij autobedrijf van Riel en ze bedankt voor een geweldige service.

Nog volop in de vakantiestemming besloot ik daarom op het gemak naar Teteringen te wandelen en daar de bus naar Oosterhout te nemen. Het is heerlijk wandelen daar tussen al die prachtige waterpartijen tussen Breda en Teteringen en  binnen een kwartier sta je in Teteringen.

Maar vakantiestemming zei ik dus in plaats van een bushalte zocht ik in Teteringen een gezellig plekje voor koffie en dat vond ik:

Brood gewoon Teteringen

Brood Gewoon – Teteringen

Brood Gewoon heet het, een combinatie van een bakker, broodjeszaak en bezorgservice waar je ook uitstekende koffie kunt drinken.

Buiten op het mini terrasje zie je meteen hoe belangrijk zo’n plek is. Mensen worden begroet, er wordt geïnformeerd hoe het gaat, een grapje of een bemoedigende klop op de schouder, het komt er allemaal voorbij.

Al snel had ik er zelf ook contact met twee mensen die ook uit Oosterhout  bleken te komen. Ze drinken vaak bij Brood Gewoon een bakkie koffie omdat ze het er zo’n gezellig plekje vinden, ze gaan er speciaal vanuit Oosterhout voor naar Teteringen.

Kijk zeg ik ze, dit is wat ik nou zo leuk vind aan een ontmoetingsplaats in een woonstraat: dat het werkt. Twee kleine tafeltjes buiten, wat stoelen erom heen en binnen no time heb je contact met elkaar. En niet in een speciaal daarvoor bestemd horeca gebied zoals in Oosterhout de Heuvel, de Markt of de Klapepijstraat, nee gewoon in een woonstraat in Teteringen.

Voor ontmoetingen wil je niet speciaal naar het centrum toe, ontmoeten wil je ook in je eigen straat.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , , , ,

Reacties

2 Reacties to “Zelfs een mini ontmoetingsplaats werkt”

  1. Huub Koch on september 11th, 2016 11:26

    Mooi initiatief Peter!

  2. Peter de Kock on september 11th, 2016 20:23

    @Huub: die credits schuif ik graag door maar de eigenaar en eigenaresse van Brood Gewoon, een gastheer en gastvrouw die erin geslaagd zijn een bijzondere plek te maken.

Laat je reactie achter!