Wat je kunt leren van je motor

Geplaatst op 15 juli, 2016 

Motorvakantie 2016 begon heel anders dan de tien voorgaande edities namelijk met een motor die geen enkele kik gaf. Ik had mijn motor natuurlijk ook eerder uit de stalling moeten halen dan een dag voor mijn geplande vertrek maar aan die wijsheid had ik op dat moment helemaal niks.

De accu bleek overleden. Opladen, reanimeren, het hielp allemaal niks. Er moest een nieuwe accu komen en die kwam er dankzij fantastische hulp van Motoport uit Breda.

Een dag later dan gepland stond ik op de camping, klaar voor de 2016 editie van wat motorvakantie is gaan heten. Diezelfde avond op het terras begreep ik het al: mijn eigen accu was niet zozeer overleden maar wel dringend toe aan een flinke oplaadbeurt.  Zoals ik mijn motor had toevertrouwd aan de deskundige handen van Motorport Breda, was het nu aan mij om zorg te dragen voor mijn eigen accu.

Een motor kun je in december een winterbeurt geven en daarna aan de druppellader hangen maar dat is niet voldoende. Alles heeft zorg en aandacht nodig, een motor maar ook zijn berijder.

En wat helpt deze berijder dan beter dan een weekje motorvakantie? Het kwam als geroepen!

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Wat je kunt leren van je motor”

 1. Rob Alberts on juli 16th, 2016 18:36

  Fijne vakantie!

  Vriendelijke groet,

 2. Peter de Kock on juli 16th, 2016 23:04

  @Rob: Ben inmiddels alweer terug en het was heerlijk, bedankt.

 3. Karin on juli 16th, 2016 22:24

  Waarschijnlijk wil die motor gewoon wat vaker rondtoeren en er lekker even uit. Het zijn net mensen, die motoren.

 4. Peter de Kock on juli 16th, 2016 23:05

  @Karin: Ik denk dat je helemaal gelijk hebt, bedankt.

 5. daan on juli 20th, 2016 14:18

  Volgend jaar ga ik ook eens een paar van mijn vrije dagen besteden aan een persoonlijke retraite , lees al een paar jaar mee met je avonturen en als het lezen erover al goed doet, dan moet het ervaren nog duizend keer beter zijn! 🙂

 6. Peter de Kock on juli 20th, 2016 17:52

  @Daan: Ik kan het je zeker aanraden, zo’n weekje (of korter) doet echt wonderen.

Laat je reactie achter!