Ik ‘hartje’ ORTS

Geplaatst op 2 juli, 2016 

De Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting (ORTS), een begrip in Oosterhout en helaas al enige tijd in de problemen, financieel en organisatorisch.

Daar zijn verschillende reacties op mogelijk zoals die van de ‘bezorgde Oosterhouter’ die vindt dat dat de ORTS een ‘hobby’ is hij/zij niet wil subsidiëren.

De ORTS, ach, kan vast wel beter, net zoals de critici wel wat persoonlijke verbeterpunten hebben.

Maar weet je, bedenk wat je mist als een instituut als de ORTS er niet meer is. Veel steden willen dolgraag met Oosterhout ruilen en dat via radio en televisie verlag wordt gedaan van wat er zoal in de stad leeft. Voor een gezonde samenleving hebben we daarvan niet minder maar juist meer nodig.

In Oosterhout hebben we die luxe. OK, het kan allemaal beter maar zeik de mensen niet af die steeds weer hun best doen om een mooi lokaal radio-of televisieprogramma te maken.

Vandaag was ik te gast tijdens een live uitzending van de ORTS en zag  hoe een handvol vrijwilligers hun stinkende best deden er een mooie uitzending van te maken. En dat is waar het om gaat: die vrijwilligers van de ORTS!

Zeiken is geen optie, meehelpen wel.

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Ik ‘hartje’ ORTS”

 1. Rob Alberts on juli 3rd, 2016 09:08

  Samenwerken blijft altijd leuker.

  Zonnige groet,

 2. Peter de Kock on juli 3rd, 2016 16:42

  @Rob: Door samenwerking komen inderdaad die uitzendingen tot stand. Een criticus zou eigenlijk eens een zaterdag tijdens zo’n live uitzending mee moeten kijken om te zien hoe iedereen er zo z’n best voor doet.

 3. Walther on juli 3rd, 2016 10:23

  Dat is inderdaad waar het om draait. Niet zeiken. Als je denkt dat het beter kan, help dan. Maak het beter. Aan de zijlijn klagen of afzeiken is naar mijn mening je onkunde tentoonspreiden. Helaas zie je dat wel vaker op internet.

 4. Peter de Kock on juli 3rd, 2016 16:44

  @Walther: Klopt helemaal en het zij echt bijzonder jammer zijn als we de ORTS zouden moeten missen. De ORTS hoort gewoon bij Oosterhout net zoals bijvoorbeeld het Weekblad Oosterhout en het Kanton.

Laat je reactie achter!