Naald en draad

Geplaatst op 13 mei, 2016 

Naald en draad, een combinatie waar iemand die er goed mee overweg kan prachtige dingen mee kan doen.

Ik ben niet zo iemand en daarom vraag ik altijd om die EHBO setjes voor spijkerbroeken waarmee je met een strijkijzer scheuren in je spijkerboek kunt repareren.

Vroeger, ja vroeger, toen ontstonden die scheuren vanzelf nadat je vijf jaar in dezelfde broek had gewoond. Nu koop je ze kant en klaar met onder elke knie een scheurtje, beide scheurtjes even lang, even breed en even nep en je betaalt nog extra ook voor je ‘instant scheuren’.

Heel vervelend voor jou maar niet voor de fabrikant, is dat je broek al na een jaar aan vervanging toe is. Dan komen er gaten op plekken waar je ze juist niet wilt hebben: bij de één in het kruis en bij de ander op de reet.

Dan heb je naald en draad nodig, of, voor liefhebbers van de shortcut zoals ik, zo’n stukje spijkerstof dat je met een strijkijzer in of op je broek kunt plakken.

Steeds meer kleding draagt na het wassen bij aan de plastic soep, plastic dat in onze oceanen drijft  en dat inmiddels is doorgedrongen tot in onze voedselketen. Dat gebeurt in hoeveelheden die ons voorstellingsvermogen doet schokken. Gelukkig kunnen we elkaar eraan herinneren: raap één stukje werfafval op per dag en vraag een ander dit ook te doen. Door elke dag iets kleins te doen pakken we een enorm groot probleem aan.

Van spijkerbroeken, naar scheuren, naar plastic soep en naar elke dag een zwerfie rapen. Ik had dit allemaal kunnen verzinnen maar het gebeurde echt toen ik in de naald en draad winkel om die strijkbare lapjes vroeg.

Een gesprek ligt overal op je te wachten, meestal wonderlijk eenvoudig er eentje op gang te brengen.

Bewaard onder Communicatie, Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

4 Reacties to “Naald en draad”

 1. Walther on mei 13th, 2016 09:59

  Dan te bedenken dat spijkerbroeken van tegenwoordig juist weer veel plastic kunnen bevatten en soms geheel van gerecycled plastic gemaakt worden.

 2. Peter de Kock on mei 13th, 2016 23:02

  @Walther: Precies, graag weer die oerdegelijke broeken waar je oud in kunt worden.

 3. Rob Alberts on mei 13th, 2016 11:14

  Ik draag nu recycle spijkerbroek zonder scheuren, maar met veel plezier.

  Zonnige groet,

 4. Peter de Kock on mei 13th, 2016 23:03

  @Rob: Bedoel je die Mudjeans? Goed weekend.

Laat je reactie achter!